Badem Soslu Tavuk

Son güncelleme: 23.08.2011 21:14
  • Badem Soslu Tavuk Tarifi - Badem Soslu Tavuk Nasıl Yapılır - Badem Soslu Tavuk Malzemeleri

    Badem Soslu Tavuk

    1 adet tavuk
    5 çorba kaşığı sıvıyağ
    1 çay bardağı toz badem
    1 çorba kaşığı un
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı un

    Tavuk parçalara ayrılır. Tencereye yağ konur, ısınınca tavuk parçaları atılır ve sadece renk alacak kadar kızartılır. Üzerine 2 su bardağı kadar su konur, kapak kapatılır, tavuk yumuşayana kadar haşlanır. Un ve tereyağı pembeleştirilir. Üzerine tuz, toz badem katılır. 1-2 dakika çevirdikten sonra 1 su bardağı tavuk suyu eklenir ve bir taşım pişirilir. Servis tabağına tavuk alınır. Üzerine sos gezdirilir.
#23.08.2011 21:14 0 0 0