Kaynatmadan Menemen Konservesi Tarifi - Kaynatmadan Menemen Konservesi Yapılışı -Kaynatmadan Menemen Konservesi Nasıl Yapılır - Kaynatmadan Menemen Konservesi Malzemeleri
*Tencereye biraz sıvıyağ koyun ve küçük doğradığınız biberleri içine atın.Biraz sararttıktan sonra,doğranmış domatesleri ve tuzunu ilave edin.Ben kabuklarını soymuyorum çünkü kabukların faydası çok büyük.Ve hiç birşey boşuna yaratılmamıştır
*Menemen kaynamaya başladıktan yaklaşık 10-15 dakika sonra hala kaynıyorken temiz kavanozlara boşluk kalmayacak şekilde doldurun
*Kavanozların ağzını yıpranmamış kapaklar ile sıkıca kapatın ve hemen kuru bir yere ters çevirin
*İyice soğuyana kadar,hatta en az 24 saat o şekilde bırakın.kapakların ortası içe çökmüş olmalı.Daha sonra düz olarak yerleştirebilirsiniz.
KAYNATMADAN ACILI EZME KONSERVESİNİN YAPILIŞI*
Acılı ezme için,salçalık kırmızı biber,yeşil acı süs biberi,domates,zeytinyağı,tuz ve neredeyse yeşil biberin ölçüsünde sarmısak kullanabilirsiniz
*Yağ ve tuz hariç bütün malzemeleri robottan geçirdim.Yağını ve tuzunu ilave edip,kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 10 dakika kadar pişirdim.Menemende olduğu gibi kavanozlara yerleştirip ters çevirdim.
not:Acılı ezmeyi kışın yiyeceğiniz zaman içine biraz sirke ilave edebilirsiniz.Ayrıca makarnalara sos olarakta kullanabilirsiniz