Frances Farmer

Son güncelleme: 31.08.2011 23:05
  • Frances Farmer Kimdir - Frances Farmer Resimleri - Frances Farmer Biyografisi - Frances Farmer Hakkında

    Frances Farmer'ın çarpıcı ve etkileyici hayat hikâyesinde en önemli noktalardan biri 17 yaşında yazdıgı "God Dies" adlı yazı ve bu yazıdan kazandığı ödül olmustur. Halk bu andan itibaren Frances'e hep soğuk bakmıs ve dışlamıştır. Frances bir din ve kilise düşmanı olarak görülmeye başlanmıştır .

    Mesleki kariyeri oyunculuk olan Frances ünlü bir Hollywood yıldızıydı. Meslektaşlarının aksine halkla beraber kalmayı ve sade bir hayat yaşamayı tercih etmiş, luksten kaçınmış ve feminist bir tutum icinde olmuştur. Film şirketlerinden kazandıgı paraları mağdur kadınlarla paylaşmayı yeğlemiştir. Yıldızlığa aykırı yaşam biçimi, tavırları ve giyim tarzıyla Hollywood'un da tepkisini kazanmıştır.

    Frances bu ozellikleri yanı sıra Marksist goruşu savunan insanlardan bir olması nedeniyle haliyle Amerikan yargısından ve gizli servislerden de nasibini almıstır .

    Alkollu araç kullanıp 18 ay ceza alması savunduğu yaşam tarzının ve goruşlerinin ilk ağır bedeli olmuştur. Kefaletle salıverilen Frances daha sonra agresif tutumları bahane edilerek yeniden cezaevine gonderilmiştir.
    Frances'in hapse gonderilmesi medyanın ve yakın çevresinin tepkisini toplamıstır . Butun cabalara ragmen dustugu bataktan çıkarılamamış bir sure sonra da Los Angeles General Hospital 'a sevk edilmiş ve burada genc yıldıza manik depresif piskoz tanısı konmustur.

    O gunlerde La Crascenta'da bulunan bir sanatoryumda kendisine paranoid şizofreni tanısı konmustur ve daha sonraları tehlikeli oldugu gerekcesiyle uygulamadan kalkan insülin şok terapisi uygulanmıstır.Daha sonraları bu tedavinin Frances'e uygulanmıs olduğundan ailesinin haberdar olmadığı ortaya çıkmıştır.

    Daha sonraları yatırıldıgı Western State Hastanesi'nde Elektro Şok Tedavisi almıştır(ECT) .

    Son olarak da Lobotomy tedavisine maruz kaldıgı bilinmektedir.Fakat bu da yalanlanmıştır olayın örtbas edilmesi niyetiyle. Bakıldıgında Frances in psikiyatri alanındaki en ağır tedavilere maruz kaldığı görülmektedir.
    Yaşamının son yıllarını sefalet ve fakirlik icinde geçirmistir. 1970 yılında gırtlak kanseri nedeniyle öldüğu bilinmektedir.
    Hayatını anlatan film 1982 yılında Frances adıyla çekilmiş ve kendisini canlandıran Jessica Lange'a bir Oscar ödülü adaylığı kazandırmışdır.
#31.08.2011 23:05 0 0 0