İşte Siyonizm

Son güncelleme: 06.10.2011 11:34
  • Göreceksiniz, İsrail düşmanı 4 devlet (Türkiye, İran, Suriye ve Irak), İsrail dostu bir Kürt devletini doğurmak için parçalanmak zorunda kalacak." (Yedioth Ahronoth, 28.07.2011)....

    Okumasini degil de anlamasini bilenlere.....
#17.09.2011 08:30 0 0 0
  • Bence de . OKUMASINI DEĞİL ANLAMASINI BİLENLERE.............

    okuduklarını kendi düşünceleri etrafında birleştirip doğru budur; demek yerine geniş düşünmesini bilenlerle muhabbet etmek daha güzel.........

    siyonizmi sadece bu açıdan biliyorsunuz ama siyonzm bu değil.O yüzden gelenler isimli belgeselin ismini verdim.İsrail düşmanlığı değil. Siyonizmin hedefi Türkiye ,iran ,şu veya bu değil....

    Önce anlayıp sonra konuşulsa böyle algılar olmazdı.......

    Başlıkta da sanki siyonizmin gerçek anlamı varmış gibi yazılmış ama alakası yok. İŞTE SİYONİZM başlığı ile içeriğinin alakası yok .
#17.09.2011 09:28 0 0 0
  • okuduklarını kendi düşünceleri etrafında birleştirip doğru budur; demek yerine geniş düşünmesini bilenlerle muhabbet etmek daha güzel.........

    HAKLISINIZ
#17.09.2011 11:14 0 0 0
  • Okumasını değil .. Aklınızdakileri kusmuşunuz sadece.. Bir kürt devleti mi Türkiye olmasa bile İran yerle bir eder bu devleti... Ah ergenekonvari düşünceler ah....
#17.09.2011 12:20 0 0 0
  • seviyenizi koruyun lütfen.. TÜRKOGLU sunuzdur umarımmmmmm..
#17.09.2011 13:11 0 0 0
  • Senden daha Türk ve milliyetçi olduğumdan eminim.. Önce bir dedğiniz bir dediğinize uysun hani tüm ülkelerle düşman olmuştuk... Şimdi birleşip kürt devleti mi kurduruyoruz :)
#17.09.2011 13:59 0 0 0
  • İŞTE SİYONİZİM BUDUR

    Ergenekon'un derin kökleri

    Ergenekon, 2 asırlık bir projenin, büyük ve iddialı bir hedefin silahlı tedhiş örgütüdür. Ergenekon, Türkçü vurguları kullanarak Türk milletinin sinirlerini, beynini, can damarlarını ele geçirmiş “nifak merkezi”nin kirli elidir.

    Ergenekon, değerlerimize, kültürümüze, geleceğimize ipotek koyan; karabasan gibi üzerimize çöken ve bize aman vermeyen “fitne organizasyonu”nun aracıdır. Bu nedenle Ergenekon örgütünün adı ve kadrosu değişebilir, mevcut elemanları feda edilebilir; ama misyonu kolay sona ermez. Amaçlananları icra edecek başka örgütler devreye sokulur, farklı çalışma yöntemleriyle yola devam edilir. (Ergenekon'dan ümidini yitiren “derin yapı” yeni bir Ergenekon için harekete geçti bile!)

    Peki, 2 asırlık bu projenin hedefleri nelerdir? Bu “derin”, “karanlık”, “fitne” organizasyonun ülkemizle, milletimizle alıp veremediği nedir?

    İki asırlık proje, bir Siyonist organizasyonudur. Bu organizasyonun hedefi “Arzı Mev'ud”u gerçekleştirmek ve Kudüs merkezli güçlü bir Yahudi devleti kurmaktı. Proje, Yahudilerin Kabbalistik rüyalarını gerçekleştirmeyi amaçlıyordu. Bunun için, Osmanlı Devleti'nin yıkılması veya teslim alınması gerekiyordu. Biraz Yahudilerin etkisiyle, biraz da işlerine geldiği için, batı bu projeye destek verdi. Projeyi icraya koymak için bir ekip 1808 yılında harekete geçti.

    Bizim coğrafyamızda ve medeniyet havzalarımızda dinlerini ve kimliklerini açıkça yaşayabilen Yahudiler, Fransız ihtilaline kadar batıda insan yerine bile konmuyordu.

    Fransız ihtilalinden sonra oluşan yeni durum paradigmaları değiştirdi (Fransız ihtilalinde Yahudilerin etkisi tartışılmaktadır). Milliyetçilik, bağımsızlık, özgürlük, ulus devlet kavramları dünyadaki güç dengelerini değiştirdi ve Yahudilere önemli hareket imkânları sağladı. Sermaye terakümü, liberal ekonominin yaygınlaşması ve ticaretin küreselleşmesi, asalet-silah yerine sermayenin öne çıkmasına neden oldu. Ticaretten anlayan Yahudiler bu dönemden sonra sürekli güçlendiler. Eskiden küçük hesaplar üzerine basit numaralar çevirirken, global oyunlar oynamaya, dünyanın dengelerini etkilemeye başladılar. Uluslararası ticaretin artması, devlet politikalarını etkileyecek büyüklükte şirketlerin ortaya çıkması Yahudileri dünyanın en etkili gücü haline getirdi. Bu gün sermayeyi kutsayan ve devletleri atomize etmeyi hedefleyen sürecin arkasında Yahudi teorisyenler vardır. Zira Yahudiler az nüfuslarına rağmen büyük dengelerle oynamayı başarabilen, gizli operasyonlarla büyük olayları tetikleyebilen, sınırlı güçlerini manivela gibi kullanarak değişimleri etkileyebilen organize bir yapıdır. Kudüs merkezli bir devlet kurma amacıyla yola çıkan Yahudiler, artık uluslararası sermaye ve finans araçlarını, sızdıkları güçlü ülkeleri kullanarak dünyaya hükmetmektedirler. Günümüzde Yahudiler dünya ekonomisi ve siyaseti üzerinde her türlü manipülasyonu yapabilecek imkanlara sahiptirler.

    Tarihin her döneminde büyük devletlerin beynine yerleşerek etkili olan Yahudiler, bu gün ABD'de etkili oldukları gibi; bir dönem Büyük Britanya imparatorluğunun bünyesinde temerküz etmişlerdi. Osmanlı devletinin zayıfladığı ve yıkılmaya yüz tuttuğu bu dönemde, Kabbalistik hedefleri doğrultusunda Kudüs ve çevresini gözlerine kestirdiler. Yani “Arzı Mev'ud” hedefi için kolları sıvadılar. Osmanlı Devleti 1482 yılında İspanya'dan pek çok Yahudi'yi getirmiş ve Selanik, Edirne, İstanbul, İzmir gibi yerlere yerleştirmişti. Bu Yahudilerden “Sebetay” dediğimiz kesim, Müslüman görünümünde Osmanlı Devleti'nin önemli noktalarına sızmaya ve yönetimde, orduda etkili olmaya başladı. Açık Yahudiler ve batılılar da içimizdeki kripto Yahudilere Osmanlı devletinin önemli noktalarını ele geçirme konusunda destek verdiler. 1808 tarihinden sonra Osmanlı Devleti'ni yıkmaya, Arzı Mev'ud'u gerçekleştirmeye, Kudüs'ü ele geçirmeye yönelik pek çok gizli uluslararası toplantı kongre yapıldı. Kripto Yahudiler devlet ve ordu içine sızarken, açık Yahudiler Kudüs ve çevresine nüfus yığınağı yaptılar.

    2. Abdülhamit Yahudilerin bu hedeflerini anladığı için oraları şahsi mülkü haline getirmiş, alınıp satılmasını engellemeye çalışmıştır. Teoderl Herlz liderliğindeki Yahudilerin borçların silinmesi mukabili Abdülhamit'e sundukları teklif ve aldıkları cevap herkesin malumudur. Ama Yahudiler, “dünün ulusalcıları” İttihatçıları kullanarak 2. Abdülhamit'ten intikamlarını feci almışlardır. Zira 2. Abdülhamit'in hal'ini tebliğ eden heyet içinde Yahudilerin lideri Teoderl Herzl de vardır.

    1808'de Kabbala'nın gösterdiği hedefler için bu topraklarda örgütlenen Siyonistler 100 yıllık çalışma sonunda, 1908'de Abdülhamit'i indirip, pek çok kripto Yahudi'yi içinde barındıran İttihatçıları iktidara getirdiler. Bu tarihten sonra Osmanlı devleti hızla çökertilirken, Yahudiler Kudüs çevresinde çoğaldılar ve 2. Dünya Savaşı sonrası “Soykırımı?” bahane ederek, batının desteğinde İsrail'i kurdular. Ayrıca bu olayla, bütün dünyada “dokunulmazlık”, “eleştirilmezlik” elde ettiler. (Mahir Kaynak'ın “sonuçların kimin işine yaradığına bakma” yöntemini kullanarak Yahudi soykırımı iddiasını bir daha düşünmek lazım!)

    Bu gün uğraştığımız “Ergenekon” ve her taşın altında çıkan “derin devlet” işte bu dönemde bünyemize yerleşmiştir. Sanılandan çok daha eski ve köklüdür. NATO'ya girmemizle kurulmamış, bu dönemde İngilizlerin güdümünden ABD himayesine geçmiştir.

    Türkiye'deki Ergenekon'un İtalya'daki Gladyo ile karşılaştırılması çok yanlıştır. İtalya'daki, Gladyo bir ülkenin NATO kontrolünden çıkmaması için yapılandırılmıştı. Oysa Türkiye'deki Ergenekon ve onun bağlı olduğu “Derin Yapı” sadece Türkiye'nin değil, bir medeniyetin kontrolünü hedefliyor.

    Şu anda bu cenah, derin yapının deşifresinin az bir hasarla kurtarılabileceği ümidindedirler. Eğer dava Veli Küçük gibi taşeronlardan daha derinlere inerse fırtına o zaman kopar. Kripto ecnebilerin hükümetlere kafa tutan “Taşeron Medya Gurubu” derin yapı sadece ucundan yakalanmışken nasıl feveran ediyor. Yarın mesele ciddileştiğinde, pek çok kripto ecnebinin devleti ve milleti nasıl söğüşleyip, maniple ettiği ortaya çıktığında bunlar gerçek hırçınlıklarını, saldırganlıklarını sergileyeceklerdir.

    Ergenekon ve onun bağlı bulunduğu derin yapı maalesef mevcut sistemin bütün birimlerinde, etkindir. Yara alıyor ve zaafa uğruyorsa da bu karanlık odaklar memleketi yangın yerine çevirmeye muktedirler. Şu anda bu işin az hasarla, fazla derinleşmeden savuşturulabileceği ümidini korumaktadırlar.
    Eğer dava ve soruşturmalar derin yapının ana damarlarına ulaşır, 2 asırlık projenin milletimize ve coğrafyamıza ne gibi gaileler açtığı görülmeye başlarsa, asıl gürültü o zaman çıkacaktır. Bu defa dışarıdaki büyük ağaları, hamileri de devreye girecektir.

    Ergenekon ahtapotun sadece bir koludur. Bu yolda verilecek daha çok mücadeleler, cesaret isteyen işler vardır. Bu cendereden kurtulabilmek için, mutlaka derin sistemi deşifre etmeli ve etkisiz hale getirmeliyiz. “Derin Yapı”nın tasfiyesi bizi mengenede tutmak için kurulan sistemin yıkılması demektir. Derin sistemin mengenesinden kurtulan Türkiye büyük bir sıçrama yapacak ve her biri bir deliye, psikopata, diktatöre teslim edilmiş İslam coğrafyasının da ufkunu açacaktır.

    Problemin çözümü bütünüyle bizdedir. Dün onlar güçlü oldukları için değil, biz zaaf ve gaflet içinde olduğumuz için bu sistemi kurabildiler. Bu gün bu mengeneden onlar zayıfladığı için değil, biz kendimize geldiğimiz, hadiselerin farkına vardığımız için kurtulacağız. Kendi imkânlarımızın, dinamiklerimizin farkında olup, çaba gösterdikten sonra derin yapıların, sinsi hesapların yapabileceği çok şey yoktur.

    İki asırdır kanımızı emen, istikbalimizi karartan canavar sobelenmiştir. Hatta kuyruğundan da yakalanmıştır. İnşallah bundan sonra milletimiz bu işin peşini bırakmayacaktır. Gerçek hukuk adamları bu baş belası canavarın hakkından geleceklerdir.

    Uzun sürse ve zor olsa da…

    YUSUF SEZGİN/AKTİFHABER
#17.09.2011 14:16 0 0 0
  • kusura bakmayın ama ne zaman bu tür konular açılsa hemen saldırı pozisyonu alınıyor.Hiç mi düzgün iki laf edemeyecez. Ne mantık anlamıyorum. Türkoğlu kardeş , kimse kimseyle Türklükte yarışamaz. Bu şekilde belki kendini öyle hissediyorsun ama genede dikkat etmek lazım. Bizim söylediğimizde ne vardı ki? Nerde kürt devleti kurulması? Bazı sözler çok çirkin.Kimse kimsenin düşüncesini kabul etmesede " düşünceler kusulmaz" ,,, söylenir sadece.

    Senin açtığın yukardaki konu da yanlış. Siyonizm bu değildir. Kopyala yapıştırla değil ,uzun ve daha dikkatli araştırmalar gerekiyor. Bu yazıyı okudum ama bu kadarla sınırlı değil. Siyonizm çooooooooooooooooooooookkk daha derin ve geniş,bir o kadar da karışık bir mesele. Birkaç satırla anlatılamaz.

    birsuhayat:
    HAKLSINIZ...

    Bence de haklıyım
#17.09.2011 14:30 0 0 0
  • Bu sadece Türkiye ayağı yani bizi ilgilendiren kısmı...Hiç değilse bir yahudinin söylemini kullanmadım burda..

    gerisini merak edenler araştırsın...
#17.09.2011 15:19 0 0 0
  • siyonizmin Türkiye ayağı veya başka ayağı olamaz ki. siyonizm dünyayı hedef almıştır. Küçük pencereden bakmakla hiç birşey anlayamayız. Kısacası herşey yarım. Neyse size bu konuda bol muhabbet dilerim. Bu konu sıktı artık. Konu amacından çıkıp , hoş olmayan cümlelerle tamamlanıyor.
#17.09.2011 15:49 0 0 0
  • katılıyorum ASUR
#17.09.2011 15:51 0 0 0
  • ben Türkiyeyi ilgilendiren kısmına bakarım .....Gerisine konuyu açan baksın
#17.09.2011 17:08 0 0 0
  • bencede siyonizm bu değil
#17.09.2011 21:35 0 0 0
  • ırak ve suriyeyi anladikda türkiye ve iran parçalanacak sözüne tek cevabım bu olurher gördüğünüz rüyalara veya rüya görüp anlatanlara inanmayın
#18.09.2011 14:40 0 0 0
  • israil devlet gazetesinin yayınıdır bu gülün siz=)))))))))))
#19.09.2011 13:52 0 0 0
  • ne hikmetse bugün rahmetlilerden gidiyorum başka bir rahmetli Necmettin Erbakan
    40 sene anlattı belki dahada fazla
    anlamadık... dudak büküp geçtik....

    yazarken fark ettim siyonizim mi ? yoksa Siyonizm mi?


    Siyonizm(miş)kendimde dahil daha doğru yazılışını bile bilmeden birbirimize nasıl anlatacağız
#19.09.2011 14:45 0 0 0
  • israil devlet gazetesinin yayınıdır bu gülün siz=)))))))))))


    İsrail devlet gazetesi ne yazsa gerçekleşir diyorsunuz yaniiiii ? Siyonizim baya bi etkilemiş....
#20.09.2011 07:09 0 0 0
  • Kusura bakmaın ama siyonizmin s'sini bile bilmiyorsunuz. Şimdi diyeceksiniz " sen biliyorsan anlatta dinleyelim"

    Keşke biraz araştırarak konuşsak burda. Siyonizmin hedefi bu kadar basit değil. Bin ayaklı ahtapot gibi. Ülkelerin bölünmesi sadece bir ayağı bunun.Kulaktan dolma bilgilerle konuşuyoruz. Türkiye bölünecekmiş. Hedefleri de bu zaten. Bayraklarının anlamı bile bunun ifadesi.
    Üst çizgi fırat nehri
    Alt çizgi nil nehri
    Ortası büyük yahudi milleti
    Bu 1799 yılında hedeflenmiş bir düşünce.
#20.09.2011 11:39 0 0 0
  • ya ben siyonizm miyonizm bilmiyorum bilmekte istemem zaten ama arkadaşin birisi bir yahudinin lafina inanip türkiye parçalanacak diyorya bunada kendi inanıyor ben şaşiyorum bu akila aynısı pkk içinde geçerli bizi çanakkalede dünya yıkamadi 3 5 çabulcu hiç yıkamaz oyüzden mantıklı düşünün arkadaşlar bu ülke ancak bi şekilde yıkılır oda bu toprakta nefes alan türk kalmadiği zaman bilmem anlatabildimmi!!!!!
#20.09.2011 20:32 0 0 0