Bütün vatandaşlara açık olacak ve yetişkinlerin internete erişimi sağlayacak olan ııKamu İnternet Erişim Merkezleriıı geliyor. Merkezlerden, çalışanlar ve işsizler başta olmak üzere, ev kadınları ile emeklilere internete erişim hizmeti sağlanacak.
Gelecek yıl başlatılması ve 9 aylık sürede bitirilmesi planlanan projenin maliyeti ise yaklaşık 66 milyon avro olacak. Kamu İnternet Erişim Merkezleri, yetişkinlerin bilgisayar kullanımı ve internet bağlantısı ihtiyaçlarını karşılayacak, yetişkinlere bilgi iletişim teknolojisi eğitimi verilebilecek ortamı sağlayacak.
Yetişkinlerin e-devlet, e-eğitim, e-bankacılık, e-alışveriş gibi alanları etkin kullanım için yönlendirilmesine de imkan tanıyacak. Bir merkezde 1 yıl boyunca 1000 kişinin eğitim alabilmesi öngörülüyor.Kamu İnternet erişim Merkezleri, halk eğitim merkezleri, gençlik merkezleri, kütüphaneler, e-devlet hizmeti verecek hastane ve İŞ-KUR binaları gibi yerler, yerel yönetim binaları, organize sanayi bölgeleri ve küçük sanayi sitelerinde kurulabilecek.
Bu arada 4 bin 500 adet kamu internet erişim merkezinin kurulması hedeflenirken, projenin toplam 66 milyon avroya ulaşması bekleniyor.
Olsa bile bizim ülkede bu tür olanakları kaç kişi kullanacak..
Zaten ülkemizin insanlarının bir coğu geçim derdinde evime bir ekmeği nasıl alabilirmin derdinde..
Ülkemizde mantar gibi biten internet salonları ayrı bir dert zaten üzerinde düşünülmesi gereken sıcak bir mevzu önümüzde duran, tek tek anlatmaya gerek yok okula gitmeyip gününü orada geçiren minik yavrularımız halleri ortada..
"Kamu İnternet Erişim Merkezleri"
açılacak merkezlerin acaba yetişkinlerin isteklerine ne yönde hizmet sağlayacağı ve katkı yapacağı meçhul
zaten birçok iş yeri veya kurumsal yerlerde kablosuz modemle interneti kullanım için müşterisine açmış durumda;
Yeterki Türk Telekom patırdamasın heryerde kablosuz bağlantı olur...
Çok güzel bir hizmet olurdu. Ama bence neredeyse imkansız bir proje. Çünkü devletialimiz'in böyle bir niyeti olsa, herşeyden evvel şu andaki bağlantı hizmetlerinde indirime gider veya ücretsiz yapardı.