Psikolojiye Giriş Test Soruları 3

Son güncelleme:
  • aöf sosyoloji bölümü dersleri - psikolojiye giriş dersi - psikolojiye giriş test soruları ve cevapları1. Kavramların soyutlanmış model yapısına ne ad verilir?
    A) Kavram kural
    B) Hipotez
    C) Kural
    D) Sembol
    E) Prototip
    Cevap : E

    2. Dille ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
    A) Bireyler arasında anlaşma aracıdır.
    B) Sadece toplumsal bir yapıya sahiptir.
    C) Hem toplumsal hem kültürel bir yapıya sahiptir.
    D) Kültürel çevre ile etkileşim aracıdır.
    E) Düşünme aracıdır.
    cevap : B

    3. Aşağıdakilerden hangisi zihnin tek ve genel bir yetenek değil, birçok özel yeteneklerden
    oluştuğunu vurgulamıştır.
    A) Binet
    B) Stern
    C) Spearman
    D) Thorndike
    E) Wechsler
    cevap : C

    4. Aşağıdaki testlerden hangisi yetişkinlerin zekâsini ölçmek için kullanılır?
    A) Gessel
    B) Gattel
    C) Beier
    D) WAIS Wechsler
    E) Kuder
    cevap : D

    5. Aşağıdaki testlerden hangisi mekanik, müzik gibi yetenekleri belirler?
    A) Beier Cümle Tamamlama Testi
    B) Çok Yönlü Kişilik Envanteri
    C) Projektif Test
    D) Meslek İlgi Testi
    E) Akademik Yetenek Testi
    Cevap : D

    6. Fizyolojik bir ihtiyacın neden olduğu rahatsızlık ve gerginlik durumuna ne ad verilir?
    A) Güdü
    B) Dürtü
    C) Uyarıcı
    D) Stres
    E) Davranış
    cevap : B

    7. Aşağıdakilerden hangisi, güdü ölçmede kullanılan yöntemlerden biri değildir?
    A) Faaliyet
    B) Yoksunluk
    C) Başarı
    D) Öğrenme
    E) Kişilik testleri
    Cevap : A

    8. Aşağıdakilerden hangisi sosyal güdülerden biri değildir?
    A) Güçlü olma ihtiyacı
    B) Birlikte olma isteği
    C) Kendilik değeri
    D) Başarma ihtiyacı
    E) Açlık
    Cevap : E

    9. Aşağıdaki bilim adamlarından hangisi Homeostasis kavram üzerinde durmuştur?
    A) Maslow
    B) Edward
    C) Bernard
    D) Taylor
    E) Freud
    cevap : C

    10. Aşağıdakilerden hangisi fizyolojik kökenli güdü değildir?
    A) Açlık
    B) Susuzluk
    C) Cinsellik
    D) Analık
    E) Başarma
    Cevap : E

    11. Aşağıdakilerden hangisi bireyin sosyal gereksinimlerini ölçmek için geliştirilmiştir?
    A) Edward Kişisel Tercih Testi
    B) Mandler-Sarason Testi
    C) Durumsal Test
    D) Görünür Kaygı Testi
    E) Tematik Algı Testi
    cevap : A
    12. Organizmanın belirli bir uyarılma düzeyinde kalma durumuna ne ad verilir?
    A) İçgüdü
    B) Optimal Düzeyde Uyarı
    C) Özendirici Uyarıcı
    D) Güdüleyici Uyarı
    E) Uyarı-Tepki
    cevap : B

    13. Duygularla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
    A) Güdüsel davranışlarımıza duygular eşlik eder.
    B) Amaca ulaşamama durumunda kaygı, öfke ortaya çıkar.
    C) Duygu karmaşık bir süreçtir.
    D) Duygusal tepki verildikten sonra bilişsel öge geliştirilir.
    E) Duygusal yaşantılarımız tür ve şiddetine göre farklılık gösterir.
    cevap : D

    14. Aşağıdakilerden hangisi bireylerarası duygulardan biri değildir?
    A) Estetik
    B) Kıskançlık
    C) Hayranlık
    D) Gurur
    E) Utanç
    Cevap : A

    15. Tehlike halinde bedenimizi fizyolojik olarak tehlikelerden uzaklaştırma durumu
    aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?
    A) Kaygı
    B) Korku
    C) Heyecan
    D) Öfke
    E) Mutluluk
    Cevap : B

    alıntı
0 0 0