Psikolojiye Giriş Test Soruları 2

Son güncelleme:
  • aöf sosyoloji dersleri - psikolojiye giriş test soruları ve cevapları1. Döllenmiş tek yumurta hücresine ne ad verilir?
    A) Zigot
    B) Fetus
    C) Sperm
    D) Fallop borusu
    E) Kromozom
    Cevap : A

    2. Bebek kaçıncı ayda herhangi bir eşyaya tutunarak ayakta durabilir?
    A) 5
    B) 6
    C) 7
    D) 8
    E) 9
    Cevap : E

    3. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yeni doğan bir bebeğin normal koşullarda sahip olduğu
    özelliklerden biri değildir?
    A) Tüm kas liflerine sahiptir.
    B) Göz ve solunum kasları gelişmiştir.
    C) İnce motor kasları gelişmiştir.
    D) Kemikler tamamen kıkırdaktan meydana gelmiştir.
    E) Boy hızla gelişmeye başlar.
    Cevap : C

    4. Aşağıdaki dönemlerin hangisinde fiziksel gelişim azdır?
    A) 0-2
    B) 2-4
    C) 4-5
    D) 5-12
    E) 2-18
    Cevap : D

    5. Aşağıdaki bilim adamlarından hangisi, bilişsel gelişim üzerinde durmuştur?
    A) Freud
    B) Piaget
    C) Erikson
    D) Knox
    E) Church
    Cevap : B

    6. Aşağıdaki dönemlerden hangisinde, bebekler duyuları ve motor etkinlikleri yoluyla çevreleri
    ile ilişki kurarlar.
    A) 0-2
    B) 3-4
    C) 5-8
    D) 9-11
    E) 12-18
    cevap : A

    7. Aşağıdakilerden hangisi orta yaşın amaçlarından biri değildir?
    A) Meslekte başarı
    B) Monotonluk
    C) Değişme korkusu
    D) Gerçeğe uyum sağlama
    E) Evlilik hayatının iyi olması
    cevap : B

    8. Çocuklar hangi dönemde sorunlarını sezgisel yolla çözümlemeye çalışırlar?
    A) 0-2
    B) 3-4
    C) 4-7
    D) 8-10
    E) 10-12
    cevap : C

    9. Piaget, 7 ile 11 yaş arasındaki aşamaya ne ad verir?
    A) Somut işlemler
    B) İşlem öncesi işlemler
    C) Sezgisel işlemler
    D) Mantıklı düşünme
    E) Formel işlemsel
    cevap : A

    10. Çocuğun güven duygusunu geliştirmesinin, annesiyle olan ilişkisinin türüne bağlı olduğunu
    söyleyen bilim adamı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Piaget
    B) Erikson
    C) Freud
    D) Stone
    E) Church
    cevap : B

    11. İki ile beş yaş arasındaki için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
    A) Aşağılık duygusu iki ile beş yaş arasında oluşur.
    B) Ben kimim sorusuna yanıt vermeye çalışır.
    C) Duyguları inişli çıkışlıdır.
    D) En genel duygusu sıkıntıdır.
    E) Çevreyi keşfetmeye çalışır, kendi kendine bazı işler yapmaya çalışır.
    cevap : E

    12. Kimliğe karşı rol karmaşası hangi yaş arasında yaşanır.
    A) 0-2
    B) 2-4
    C) 6-12
    D) 12-18
    E) 20-25
    Cevap : D

    13. Aşağıdakilerden hangisi gelişmeyi etkileyen faktörlerden biri değildir?
    A) Beslenme
    B) Aile yapısı
    C) Kurallar
    D) Okul
    E) Arkadaş ilişkileri
    Cevap : C

    14. Ölümü inceleyen bilim dalına ne ad verilir?
    A) Thanatology
    B) Pedagoji
    C) Yaşlılık bilimi
    D) Antropoloji
    E) Zooloji
    Cevap : A

    15. Aşağıdakilerden hangisi kavram oluşturma ile ilgili görüşlerden değildir?
    A) Hipotez oluşturma
    B) Kurallar oluşturma
    C) Prototipler
    D) Çağrışımsal kuram
    E) Sembol oluşturma
    Cevap : E

    alıntı
0 0 0