Psikolojiye Giriş Test Soruları 4

Son güncelleme:
  • aöf sosyoloji bölümü dersleri - psikolojiye giriş dewrsi test soruları ve cevapları1. Aşağıdakilerden hangisi heyecanın vücutta oluşturduğu değişmelerden biri değildir?
    A) Kan basıncının artması
    B) Kalp çarpıntısının artması
    C) Tüylerin dikleşmesi
    D) Kasların gerilmesi
    E) Hareketlerde artma
    CEVAP : E

    2. Sempatik sinir siteminin görevi nedir?
    A) Davranışlarımızı biçimlendirme
    B) Sosyal ilişkileri düzenleme
    C) Bizi acil duruma hazırlama
    D) Duyguları çözümleme
    E) Salgı değişmesi
    CEVAP : C

    3. Yaşadığımız duyguların, belli duyumlar üreten fizyolojik değişikliklerin sonucu ortaya
    çıktığını hangi duygu kuramı ortaya koymuştur?
    A) James-Lange
    B) Holland-Tarlow
    C) Cannon-Bard
    D) Schachter-Singer
    E) Arnold-Lindsey
    CEVAP : A

    4. Telefonda müdürüne kızan bir kişinin telefon ahizesini yere fırlatması hangi savunma
    mekanizmasına girer?
    A) Saplanma
    B) Yansıtma
    C) Karşı tepki geliştirme
    D) Yüceltme
    E) Yerdeğiştirme
    Cevap : E

    5. Yetişkin bir insanın çocuk gibi davranması hangi savunma mekanizmasın girer?
    A) Gerileme
    B) Saplanma
    C) Yüceltme
    D) Karşı tepki geliştirme
    E) Bastırma
    Cevap : A

    6. Engelenen ya da çatışma dolayısıyla doyumsuz kalan bir güdüyü bilinç dışına iten
    mekanizma aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Bastırma
    B) Gerileme
    C) Ödünleme
    D) Yansıtma
    E) Yüceltme
    cevap : A

    7. Normal davranışlar yoluyla çelişkinin ortaya çıkardığı kaygılı bilinçaltında tutmak için
    yapılan savunma mekanizması hangi yaklaşıma girer?
    A) İnsancıl yaklaşım
    B) Davranışçı yaklaşım
    C) Psikodinamik yaklaşım
    D) Biyolojik yaklaşım
    E) Etkileşimsel yaklaşım
    cevap : C

    8. Aşağıdakilerden hangisi kaygı bozukluklarının içeriğine girer?
    A) Psikojenik ağrı
    B) Amnezi
    C) Hipokondiyasis
    D) Fobi
    E) Konversiyon histerisi
    Cevap : D

    9. Aşağıdakilerden hangisi şizofreni türlerinden biri değildir?
    A) Basit
    B) Paranoid
    C) Amnezi
    D) Katatonik
    E) Otism
    Cevap : C

    10. Freud'a göre aşağıdakilerden hangisi kişiliğin temelini oluşturur?
    A) İd
    B) Ego
    C) Superego
    D) Libido
    E) Haz
    cevap : A

    11. İd'i denetleyen ve bilinçdışı kılan yapıya ne ad verilir?
    A) İd
    B)Ego
    C) Superego
    D) Libido
    E) Haz
    Cevap : B

    12. Çocuğun doğumdan, bir buçuk yaşına kadar olan psikoseksuel dönemine ne ad verilir?
    A) Oral
    B) Anal
    C) Fallik
    D) Latent
    E) Genital
    cevap : A

    13. Aşağıdaki bilim adamlarından hangisi benlik bilincine önem verir?
    A) Freud
    B) Jung
    C) Marray
    D) Spranger
    E) Roger
    cevap : E

    14. Aşağıdakilerden hangisi bir çağrışım tekniğidir?
    A) Gözlem
    B) Anket
    C) Dereceleme
    D) Rorschach mürekkep testi
    E) Görüşme
    Cevap : D

    15. Toplumun onayını sağlamak amacıyla, bireyin dış dünyaya karşı taktığı maskeye ne ad
    verilir?
    A) Anima
    B) Kişilik
    C) Sezgi
    D) Gölge
    E) Persona
    Cevap : E

    16. Aşağıdaki yaş döneminden hangisinde beden imgesi çok önemlidir?
    A) 0-2
    B) 2-4
    C) 4-5
    D) 5-12
    E) 12-18
    Cevap : E


    alıntı
0 0 0