Oğlum mozart dinlesin mi

Son güncelleme: 03.10.2022 18:41
  • Oğlu daha dünyaya gelmeden onu ve çevresindekile rin başından geçenleri köşe yazılarında anlatmaya başlayan İlke Gürsoy'un yazılarından yaptığı seçmeler, Oğlum Mozart Dinlesin mi? adlı kitapta karşımıza çıktı.

    Hep anneler yazacak değil ya çocuklarını. Bu kez, daha doğumuna iki buçuk ay kala oğlunu ballandıra ballandıra anlatmaya başlayan bir baba yazarla karşı karşıyayız! İlke Gürsoy, oğluna dair kaleme aldığı köşe yazılarından bir seçme yaparak Oğlum Mozart Dinlesin mi? adlı kitapta toplamış. Kelebek Yayınevi'nden çıkan kitaptaki yazılar Gürsoy'un oğlu Batu'nun doğumundan iki buçuk ay öncesinde başlıyor ve bir yaşına kadar geliyor. Gürsoy Batu'yu ve Batu'nun çevresinde yaşayanların tecrübelerini esprili bir dille anlattığı yazılarında, aslında taze baba adaylarına da yol gösteriyor. Yazılarda, Gürsoy'un gazeteci olmasının da etkisiyle güncel haberlerden ve kişilerden alıntılar ve benzetmeler de görüyoruz. Kitabın giriş bölümünde "Kimilerini inandırmakta güçlük çekiyorum ama bu yazıları yazmak gerçekten zor," diyen yazar devam ediyor, "Hakkında çarşaf çarşaf yazı yazdığın oğlun, ileride bunları okuduğu zaman utanmayacak. Aile mahremiyetini ihlal etmeyeceksin. Kimse bir babadan gelen biberon önerilerini dikkate almayacağı için hikaye gibi konular seçeceksin ve bunları eğlenceli yazacaksın. Ama 'Yuh be bu konuyla da eğlenilir mi?' dedirtmeyeceksin. Ama en beteri, kanından canından çocuğa 'yazı malzemesi' gözüyle de bakmak mecburiyeti."

    Rocky'nin yumruğu
    Ve işte kitaptan bir alıntı: "Doktor 'Evet Batuu, şunu gözlerinle takip et bakalım' dedi ve... Batu o oyuncağı neredeyse 180 derece takip etti. Rocky'nin Ivan Drago'ya son yumruğu çaktığı, Matrix'te Neo'nun arkaya eğilerek gelen kurşundan kurtulduğu anlar gibi sanki ağır çekimde, tadına vara vara izledim. Destansıydı! Pardon, biraz abarttım galiba (Ayrıca 'destansı' lafı nereden çıktı?). Ama ailenin nasıl rahatladığını şöyle söyleyeyim: Anneme 'Takip meselesi tamam' dediğimde 'Biliyordum, biliyordum' diye ağlamaya başladı. Bu çocuğu bu aileyle zor bir hayat bekliyor. Allah ona kolaylık versin."
#06.11.2006 16:03 1 0 0
  • dinlesin
#24.11.2006 12:39 0 0 0
#16.12.2021 19:35 1 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Sağlık
#03.10.2022 18:41 0 0 0