Çilekli Kaygana

Son güncelleme:
  • Çilekli Kaygana Tarifi - Çilekli Kaygana Yapılışı - Çilekli Kaygana Nasıl Yapılır - Çilekli Kaygana Malzemeleri

    500 gr. hafif ılık süt
    50 gr. erimiş yağ
    200 gr. un
    3 bütün yumurta
    1 çimdik tuz
    500 gr. çilek
    500 gr. pudra şekeri
    150 gr. herhangi bir şekerli biskuit
    Üzerine serpmek için : 150 gr. pudra şekeri

    Çileğin saplarını ayıklayıp yıkadıktan sonra tamamen suyu süzülmüş olarak bir kaba koyarak üzerine pudra şekerini ilâve ederek bir ağaç kepçe veya çırpma teli ile iyice karıştırıp tamamen pudra şekeri kayboluncaya kadar eziniz. Sonra bisküileri elinizle ufalayıp çilekli harcın içine karıştırıp bırakınız.
    Süt, yumurta, un, yağ, tuz ve şekeri bir kapta iyice karıştırınız. İçerisinde hiç un parçası kalmasın, eğer kalırsa ince bir süzgeçten süzdürünüz. Sonra tavayı normal olarak yeter derecede kızdırıp eritilip suyu alınmış bir yağla tavanın dibini hafifçe yağlayınız. Tava yağlanmalı fakat içinde yağ bulunmamalıdır. Sonra yapmış olduğunuz unlu yumurtalı kaygana harcından küçük bir kepçe ile tavanın kenarına hafifçe döküp tavayı sağa sola eğerek bir kâğıt inceliğinde tavanın dibine yayılmasını temin ediniz. Hemen bir paletle ucunu hafifçe kaldırıp altını üstünü çevirip 30 saniye kadar tavada pişiriniz. Sıra ile bir tepsinin üzerine veya masanın üzerine diziniz. Hepsini aynı şekilde hazırlayıp en sonunda üst üste istif ediniz. Şimdi kayganalar kullanmaya hazırdır.
    Kayganaların içerisine çilekli harcı koyup sararak pudra şekerini serpip fırında 2 dakika ısıtıp ılık vaziyette servis ediniz.

    Not: Servis ederken kızgın bir şişi kızdırıp ızgara biçimi kayganaların üzerlerine bastırırsanız çok daha güzel olur.


    Necip Usta
0 0 0