Şəkər Xəstəliyi Bitki mənşəli Müalicəsi

Son güncelleme: 20.12.2011 09:47
  • şəkər xəstəliyi bitki mənşəli müalicə - şəkər tənzimləyici bitkilər - şəkərə yaxşı gələn bitkilər - şəkər bitki mənşəli müalicəsi


    Şəkər hastalan həkim tərəfindən onlara verilən diyetə mütləq tabe olmaq məcburiyyətindədirlər.
    ÖnerilenBir litr suyun içinə bir ovuc incə qıyılmış aslanpençesi (sapla) qatılıb kaynatılmasının ardından süzülərək gündə üç Pay bir şorba qaşığı alınar.
    * Bir litr suyun içinə 15-20 ədəd ardıç (meyvəsi) qatılıb kaynatılmasının ardından süzülərək gündə üç pay bir çay stəkanı içilər.
    * Bir litr suyun içinə bir ovuc incə qıyılmış su sinir otu qatılıb kaynatılmasının ardından süzülərək gündə üç pay bir şorba qaşığı alınar.
    * Bir miqdar keçisakalı yuyunub, təmizləndikdən sonra nəmli halda mikserdən keçirilib bir tənzif köməyiylə sıxılıb əldə edilən suyu yeməkdən əvvəl bir çay stəkanı suyun içinə bəşər damla damladılaraq içilər.
    * Bir miqdar tere otu yuyunub, təmizləndikdən sonra nəmli halda mikserdən keçirilib bir tənzif köməyiylə sıxılıb əldə edilən suyu yeməkdən əvvəl bir çay stəkanı suyun içinə bəşər damla damladılaraq içilər.
    * Bir litr suyun içinə bir ovuc incə qıyılmış kərəviz qatılıb kaynatılmasının ardından süzülərək gündə üç pay bir çay fincanı içilir
    * Bir litr suyun içinə bir ovuc incə qıyılmış kələm yarpağı qatılıb kaynatılmasının ardından süzülərək gündə üç pay bir çay fincanı içilər.
    * Bir litr suyun içinə bir ovuc incə qıyılmış zeytun yarpağı qatılıb kaynatılmasının ardından süzülərək gündə üç pay iki şorba qaşığı alınar.
    * Bir litr suyun içinə bir ovuc incə qıyılmış qoz yarpağı qatılıb kaynatılmasının ardından süzülərək gündə üç pay bir çay stəkanı içilər.
    * Bir çay fincanı qaynar suyun içinə incə qıyılmış bir çay qaşığı mürver filizi qatılıb dəmlənməsi üçün qısa bir müddət gözlənildikdən sonra süzülərək gecələri yatmadan əvvəl bir çay fincanı içilər.
    * İki litr soyuq suyun içinə iki ovuc incə qıyılmış çobanüzümü yarpağı qatılıb on iki saat bekletilmesinin ardından bir litri qaynadılır və soyuq yansıyla qarışdırılır. Gündə üç pay bir çay stəkanı içilər.
    * Bir litr suyun içinə bir ovuc incə qıyılmış Labada kökü qatılıb kaynatılmasının ardından süzülərək gündə üç pay tox kamına bir çay fincanı içilər.
    * Bir litr suyun içinə bir ovuc incə qıyılmış enginar yarpağı qatılıb kaynatılmasının ardından süzülərək gündə üç Pay tox kamına bir çay fincanı içilir
    * Üçer silmə yemək qaşığı (hamısı incə qıyılmış və ya havanda döyülərək əzilmiş) qərənfil kökü, barmaq otu bir silmə yemək qaşığı çoban üzümü, böyürtkən yarpağı iki silmə yemək qaşığı qurudulmuş yaşıl paxla qabığı, qatılıb yaxşıca qarışdırılıb harman edildikdən sonra; bir su stəkanı qaynar suyun içinə bir çay qaşığı bitki harmanı qatılıb dəmlənməsi üçün qısa bir müddət gözlənildikdən sonra süzülərək gündə üç pay bir su stəkanı içilər. Çoban üzümü yarpaqla meyvələrin formalaşmasında əvvəl toplanmalıdır.
    * Bir litr ilıq suyun içinə incə qıyılmış 2-3 baş soğan qatılıb səkkiz saat gözlədildikdən sonra süzülərək gündə üç pay yeməkdən əvvəl bir çay fincanı içilər.
    * Bir su stəkanının qaynar suyun içinə incə qıyılmış bir çay qaşığı kəklik və darçın qatılıb dəmlənməsi üçün qısa bir müddət gözlənildikdən sonra süzülərək səhər kahvaltısından yarım saat əvvəl içilir.
    * Bir çay fincanı soyuq suyun içinə incə qıyılmış bir çay qaşığı nisbətində eğirdir kökü qatılıb dəmlənməsi üçün on iki saat gözlədildikdən sonra, süzülərək ılıtılmak üçün line qaynar su dolu olan bir başqa qabın içinə ihyana qədər buraxılıb ardından, gündə üç Pay yeməklərdən əvvəl bir şorba qaşığı içilir .
    * Bir çay fincanı qaynar suyun içinə incə qıyılmış bir çay qaşığı atkuyruğu qatılıb dəmlənməsi üçün qısa bir müddət gözlənildikdən sonra süzülərək gündə üç pay yeməkdən əvvəl bir şorba qaşığı içilər.
    * Bir litr suyun içinə bir ovuc incə qıyılmış quşqonmaz qatılıb kaynatılmasının ardından süzülərək gündə üç pay bir çay stəkanı içilər. Yaxşı bir pəhriz qidası olduğu üçün quşqonmaz birbaşa olaraq da yenilə.
    * Bir çay fincanı qaynar suyun içinə havanda döyülərək toz halına gətirilmiş olan bir çay qaşığı razyana toxumu qatılıb dəmlənməsi üçün qısa bir müddət gözlənildikdən sonra süzülərək gündə üç pay yeməkdən əvvəl bir şorba qaşığı içilər.
    * Bir litrlik ağ şərabın içinə çox incə qıyılmış iki ovuc kəvər (yaşıl uc kısımlan) qatılıb ağzı möhkəmcə bağlandıqdan sonra bir tam gün ərzində gözlədilər. Təmiz bir şüşəyə süzülmesinin ardından gündə iki dəfə, səhər və axşam bir şorba qaşığı içilər.
    * Bir litr suyun içinə bir ovuc incə qıyılmış böyürtkən yarpağı qatılıb kaynatılmasının ardından süzülərək gündə üç pay tox qarınına bir çay fincanı içilər.
    * Yaxşıca əzilmiş bir miqdar sanmsak bir şüşənin boğazına qədər doldurulur və üzərinə ağzına qədər saf spirt əlavə olunaraq, ağızı möhkəm bağlandıqdan sonra şüşə iki həftə boyunca günəş görə biləcəyi və ya isti bir yerdə saxlanılır.
    * Bir litr suyun içinə bir ovuc incə qıyılmış evkalipt yarpağı qatılıb kaynatılmasının ardından süzülərək gündə üç pay yanmşar çay stəkanı içilər.
    * Gün içində fasilələrlə on ədəd qədər aslandişi (sapla) yeyilir. Saplar çiçəkləri ilə birlikdə yuyunduqdan sonra çiçəklər koparılır və batırar yavaş-yavaş çiğnenerek yeyilir.
    * Bir çay fincanı soyuq suyun içinə incə qıyılmış bir çay qaşığı nisbətində Bağamburc qatılıb dəmlənməsi üçün on iki saat gözlədildikdən sonra, süzülərək ılıtılmak üçün line qaynar su dolu olan bir başqa qabın içinə ihyana qədər buraxılıb ardından, gündə iki dəfə, səhər və axşam olmaq üzrə yanmşar çay fincanı yudumlanarak içilir.
    * Bir İitre suyun içinə bir ovuc incə qıyılmış qasıq otu (çiçək və yarpaqları) qatılıb kaynatılmasının ardından süzülərək gündə üç pay tox qarınına bir çay fincanı içilər.
    * Bir litr suyun içinə bir ovuc incə qıyılmış mersin yarpağı qatılıb kaynatılmasının ardından süzülərək gündə üç pay bir çay stəkanı içilər.
    * Hər gün kavrulmuş fıstık yeyilir.
    * Təzə xiyar və ya kök suyu sıxılaraq içilər.
#20.12.2011 09:47 0 0 0