Osmanlı'da Bir Kimlik Arayışı - Ayşe Ahmet Cihan

Son güncelleme: 27.12.2011 23:06
  • Osmanlı'da Bir Kimlik Arayışı Kitap Özet - Ayşe Ahmet Cihan Kitapları - Osmanlı'da Bir Kimlik Arayışı Kitap Tanıtım - Osmanlı'da Bir Kimlik Arayışı Kitap Fiyatı - Osmanlı'da Bir Kimlik Arayışı Ön Okuma

    Kitap Özet

    Bu çalışma, üzeri kapalı kalmış bir konu olan 'Osmanlı toplumunda kadın' konusunu, bir tabu olarak kabul edilen kadının yaşantısını ve sosyolojisini, kısacası Osmanlı toplumundaki kadının kendisini ihtiva eder.

    Çalışmada anlatılan öykü, eserin sonunda görüleceği gibi belgelere dayanan gerçek bir öyküdür. Bu öyküyü Türk toplumuyla buluşturmak istememin sebebi; Osmanlı toplumunda yaşayan kadına yapılan haksız eleştirilerdir. Eser okunduktan sonra sanılanın aksine Osmanlı toplumunda kadının sadece ev hayatı olmadığı görülecektir. Osmanlı toplumunda da birey olma çabası vermiş, toplum içinde yer almaya çalışmış, aktif kadınlar vardır. Eseri okurken okuyucuların üzerinde asıl durması ve düşünmesi gereken nokta kişilerin ve olayların sosyolojik yönü ve boyutudur. İncelenmesi gereken temel nokta ise Osmanlı döneminde kadın ve kadın sosyolojisinin var olduğu gerçeğidir..


    noimage

    Osmanlı'da Bir Kimlik Arayışı Ayşe
    Ahmet Cihan
    Akademik Kitaplar
    Fiyatı : 12,00 TL
    Ocak 2012
    224 sayfa
    ISBN: 9786055688493
#27.12.2011 23:06 0 0 0