Baharatlı Patates

Son güncelleme: 10.01.2007 08:27
  • Malzemeler :

    2 tatlı kaşığı balsamik sirke
    2 tatlı kaşığı zeytinyağı
    1 yemek kaşığı rende parmesan
    1 yemek kaşığı galeta unu
    2 ad. orta boy patates
    1 çay kaşığı tuzot
    1/2 çay kaşığı karabiber

    Hazırlanışı :
    Küçük bir kasede zeytinyağı ve balsamik sirkeyi karıştırın. Başka bir kasede de parmesan, galeta unu, tuzot ve karabiberi karıştırın.

    Patatesleri elma dilimi gibi kesin. Alüminyum folyo serdiğiniz fırın tepsisinin üzerine birbirlerine değmeyecek şekilde, kesilen yüzeyleri yukarı getirerek yerleştirin.

    Patateslerin üzerine yumurta fırçası ile zeytinyağlı karışımı sürün. Tüm yüzeylerin üzerine galeta unlu karışımı dökün.

    210 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirin. Patatesler yumuşak fakat kenarları kıtır olmalı.

#29.11.2006 17:20 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#30.11.2006 15:05 0 0 0
  • sagol tesekkurler
#10.01.2007 08:27 0 0 0