Çinliler Geliyor.

Son güncelleme: 20.08.2007 17:29
  • noimage

    noimage
    noimage
    noimage
    noimage

    Çinliler Geliyor

    Vizyona Giriş Tarihi
    08.12.2006

    Türü
    Komedi

    Ülke
    Türkiye

    Süresi ve Yapım Yılı
    dakika - 2006

    Yönetmeni
    Zeki Ökten

    Oyuncular
    Cüneyt Türel
    Yaman Tarcan
    İpek Bilgin
    Bülent Kayabaş

    Senaryo
    Fatih Altınöz

    Müzik
    -

    Görüntü Yönetmeni
    Gökhan Atılmış

    Küçük hayatlar, büyük hırslar...

    Çinliler büyük bir yatırım için Seferihisara el atmışlardır. Zeki Öktenin son filmi Çinliler Geliyor, işte bu yatırım ziyaretinin, hayatları küçük olsa da hırsları büyük kasabalıları nasıl yoldan çıkardığını komik bir dille anlatıyor

    İki katlı ahşap evleri, meydanı ve dar sokaklarıyla tipik bir batı Anadolu kasabasında Kurtuluş günü yaklaşmaktadır. Kasabanın yerli halkından bir grup, koro oluşturarak Kurtuluş günü için bir sanat müziği konseri hazırlığına girişmiştir. Kendi arasında çok ideal olmasa da bir uyum tutturmuş olan koro, provaların sonuna yaklaşmaktadır. Herkes yaklaşan konserin heyecanı içindedir.

    Kasaba sınırında beliren iki büyük siyah jip belediye binasının önünde durana kadar hayat normal seyrinde akmaktadır. Jiplerden çıkan üç-dört Çinli, yanlarındaki Türk işadamıyla birlikte belediyenin merdivenlerine yöneldikleri andan itibarense artık kasabada hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

    Haber kısa sürede bütün kasabaya yayılır; Çinliler kasabaya büyük bir yatırım için gelmiştir. Binlerce dönüm arazi alarak burada yem-gübre üzerine büyük bir fabrika kuracak; ayrıca spor alanları, alışveriş merkezleri inşa edeceklerdir. Arazi kasabanın Çayır adı verilen mevkiindedir. Çok geçmeden, birkaç kişi hariç kasabadaki herkes çalışmadan kısa yoldan servet sahibi olma hayallerine kapılır.

    Amerikada okuyup küçük bir Amerikalı olmuş girişimci Yuppie; kasabanın zenginlerinden Hayri; üniversite okuyup kasabaya dönen genç televizyoncu Ahmet; belediyenin çıkarcı, kıskanç, bencil fen memuru Hakkı; müzik öğretmeni Adalet; teknoloji tutkunu genç Bedri Hepsi de kısa yoldan köşe dönme peşindedir. Kimi Çinliler için otel yapmaya, kimi menüye Çin yemekleri ekleyerek lokantasını büyütmeye niyetlenmiştir. Kimi hemen yeni bir otomobil almak, kimisi ise mobilya takımlarını değiştirmek derdindedir.

    Çayırda yeri olmayan olana, yeri az olan çok olana kıskançlık içinde yaklaşmaktadır. Tüm bu değişimin ortasında koroyu konsere hazırlamaya çalışan Salih ise çaresizdir. Çünkü koro elemanlarından bazıları artık provalara gelmemektedir. Kasabanın görünürdeki huzur ve uyumu tamamen değişmiştir. Kardeşler, karı-kocalar, baba-oğullar arasında eski husumetler zengin olma hayalleri üzerinden gün yüzüne çıkar.

    Kendi yerinin satılmasına direnen Salih olan bitenleri şaşkın izlerken, elinde ne varsa satıp paraya çevirmeye hazır olan kasabalı heyecan içinde Çinlileri beklemektedir

    Çinliler Geliyor , daha önce Güle Güle ve Gülüm adlı sinema filmlerinde birlikte çalışan yönetmen Zeki Ökten ile senaryo yazarı Fatih Altınözün üçüncü işbirliği. Başrolü olmayan, rollerin senaryo gereği eşit olarak dağıldığı Çinliler Geliyorda Cüneyt Türel (Salih), Yaman Tarcan (Tevfik), İpek Bilgin (Leyla), Bülent Kayabaş (Osman), Nilgün Belgün (Zehra), Belit Özükan (Adalet), Yavuz Sepetçi (Yaşar), Yüksel Arıcı (Cumali), Hakan Salınmış (Hakkı), Erol Demiröz (Hacı), Salih Kalyon (Koreli), Nevzat Şenol (Meyhaneci), Gürgen Öz (Ahmet), Serkan Keskin (Asım), Efe Çetinel (Ali), İhsan Bilsev (Otelci), Sinan Albayrak (Yuppie), H. Avni Danyal (Hayri), Sezgi Mengi (Bedri), Şenay Gürler (Ayşe) ve Deniz Alan (Emine) rol alıyor.

    Çekimleri İzmirin Seferihisar ilçesinde ve Seferihisarın beş kilometre batısındaki körfezde kurulu balıkçı köyü Sığacıkta gerçekleştirilen Çinliler Geliyorun görüntü yönetmeni ise Gökhan Atılmış.
#02.12.2006 12:21 0 0 0
  • bı yıl sinamada büyük bi film furyası var hadi bakalım diyelim önce

    vee film hakkında görüntüleri ve yorumları izlemiştim hoş filme benziyor

    teşekkürler abim
#02.12.2006 14:36 0 0 0
  • tesekkurler
#06.12.2006 16:54 0 0 0
  • Paylaşım İçin Teşekkürler Ellerine Sağlık...
#20.08.2007 17:29 0 0 0