Kivili Cheesecake

Son güncelleme: 10.02.2007 09:20
  • Kivili Cheesecake
    MALZEMELER
    2 çorba kaşığı margarin
    2 paket yulaflı biküvi
    1 su bardağı süzme yoğurt
    1 paket toz krem şanti
    3 çorba kaşığı toz jelatin
    3 çorba kaşığı kaynar su
    4 çorba kaşığı pudraşekeri
    1 su bardağı süt
    Süslemek için:
    2 adet kivi




    HAZIRLANIŞI
    Margarini eritip bisküvileri mutfak robotunda ufalayalım. Margarin ve ufalanmış bisküviyi iyice karıştıralım. Kelepçeli kek kalıbının tabanına bisküvili karışımı elimizle bastırarak döşeyelim. İnce dilimler halinde kesilmiş kivileri keleple ikalıbın kenarlarına dizelim. Toz jelatin 3 çorba kaşığı kaynar suda eritelim. Büyük bir kabın içinde yoğurt, toz krem şanti, pudraşekeri ve sütü çırpma teliyle karıştıralım. Erimiş olan jelatini de içine ilave edip, 1-2 kez karıştırdıktan sonra kelepçeli kalıbın içine dökelim. Buzdolabında 5 saat beklettikten sonra, üzerini kivi dilimleriyle süsleyerek servis yapalım. Kivi yerine dilediğiniz başka mevyeleri de kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
#07.12.2006 17:38 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • cok kolaymis

    ellerine saglik
#07.12.2006 21:52 0 0 0
  • kolay ve güzel bir tarif eline saglık sennur
#08.12.2006 08:14 0 0 0
  • sunum için teşekkürler...
#10.02.2007 09:20 0 0 0