Askerden, Hiç Var Olmamış Sevgiliye Mektup

Son güncelleme: 22.01.2012 16:06
  • askerden sevgiliye mektup - asker mektubu - asker mektup örneği



    noimage


    Merhaba,yüzüne her baktığımda gök kubbeyi gördüğüm güzel sevgilim.

    Tamı tamına iki bin saat dört yüz dakika kırk yedi saniye oldu saat oldu senden ayrılalı.Bol horultulu,bol sarsıntılı geçen bir yolculuktan sonra varabildim buraya. Şartlar hiç elverişli değil. Telefon yok,bilgisayar yok. Mektuplar desen yedi ay'dan evvel ulaşmaz diyorlar. Mehmet diye bir arkadaş vardı mahalleden hatırlarsın belki,bakkalda duran uzun çocuk.. O'da burada yapmıştı askerliğini. teskeresini aldıktan sonra, evinde kadınıyla sevişiyorken gelmiş askerde yazdığı mektubu..Ne olur ne olmaz ben yine de şansımı deneyeyim istedim,yazayım güzel bakışlıma.

    Burada herkes bana benziyor,herkes yeşil kamuflajlı; ayaklarımıza postal denilen kütükler giydirdiler nasır oldu tabanlarım. Zaten öyle soğuk ki, parmak uçlarım ısınmıyor bir türlü.Ellerin olsa şimdi..Sarsa parmak uçlarımı..Kavislerin raks etse sen kokan bedenimde. Sıcak nefesini hissetmek isterdim göğüsümün her milimetresinde. Hani sevgililer gününde yan yana sokulmuştuk o küçük,şirin bahçeli evde. Şömine değildi bizi ısıtan.Tenlerimiz birbirimizi öyle arzuluyordu ki; cehennem fışkırıyordu sanki aramızdan.. Sıcaktı..Haddinden fazla sıcak...

    Saat gecenin üç'ü. Sensiz buralar hiç çekilmiyor; zaten sensiz ben bile çekilmiyorum. Biliyorum.. Bin bir ölü var soğuk bakışlarımın içinde..Nöbet için gelecekler uyandırmaya birazdan..Fazla uzatamayacağım.. Ha bu arada çiçeklere kokusunu veren kız, gözlerim gözlerini öyle özledi ki.. Zannediyorlar ki benim bir bekleyenim yok. Dalga geçip duruyorlar yokluğundaki üşümüşlüğümle.Bilmesinler benim sustuklarımı.Senin uzun nazlı saçlarını, kalbimin hapishanesindeki uykularını bilmesinler.. Yüzün geliyor aklıma her saniye.Bazen tepe başında karşıdan bana el sallıyorsun, bazen yatağımın üzerindeki demirlerin arasındasın.Sigara içerken öksürdüğümde bana kızışın aklıma geliyor.. Öyle ya da böyle bir yerlerdesin..Bir yerlerimdesin..Öyle özlem doluyum,öyle hasretim ki sana.. Üzerinde gizlice seviştiğimiz çimenleri bile özledim..Sen duş alıyorken gizlice izlemeyi seni.. Çay yapıyorken şımartmayı.. Yemek yapıyorken sen " Salatada benden" demeyi.. O salatanın tadını hiç bir zaman tutturamamayı.. Tadım tuzum kalmadı yokluğunda. Çekilmez,sinirli bir adam oldum.. Beşiktaşın maçını bile izlemek gelmiyor içimden yanımda yoksun diye.. Bize dua et olur mu? Dua et bitsin bu ayrılık. Bin Fatiha etki eder mi içimin bin hektarlık yangınını dindirmeye? Kendini aynalarda süsle benim için.. Güzel dudaklarınla kocaman bir öpücük fırlat rüyalarıma. Az kaldı ay tanrıçası..Geleceğim bir sabah evden çıkmak üzereyken sen..Bu satırları okuyup deliler gibi öpüşeceğiz. Ben şimdi 3-5 nöbetine gitmek zorundayım.. Kavuştuğumuzda en uzun gece nöbetini tutacağız seninle o nöbetler burdakilere benzemeyecek.. Bitmesin diye dua edeceğiz. Kal sağlıcakla güzel şeylerimin sebebi..

    Öpüyorum benim olan her yerinden.
    Sevgilerle.

    Serhat TUNCER
    22 NİSAN 2010
#22.01.2012 16:06 0 0 0