Erman Toroğlu: Hakem az attı

Son güncelleme: 16.08.2004 16:05
  • Erman Toroğlu: Hakem az attı
    Erman Toroğlu, hakem Bülent Demirleki başarısız buldu, Gençlerbirliğinden El Saka ve Uğur da kırmızı kart görmeliydi dedi.

    ERMAN Toroğlu, hakem Bülent Demirlek ve yardımcılarının Beşiktaş-Gençlerbirliği maçındaki kararlarını yorumladı. İşte 7 maddede dünkü karşılaşma:

    1Ahmed Hassan ilk yarıdaki penaltı pozisyonunda hakemi aldatmaya yönelik olarak yere yattı. Bülent Demirlek bu oyuncuyu ikaz etmeliydi ama yapmadı.

    2Yine ilk yarıda El Saka, Ali Güneşi gole giderken düşürdü. Bu durumda El Sakaya sarı değil, kırmızı kart çıkmalıydı.

    3Hakem birçok pozisyona uzaktı. Yanlış yer aldı.

    4Carewin ilk yarıda ofsayt gerekçesiyle kesilen pozisyonunda kesinlikle ofsayt yoktu. Yüzde yüz gol fırsatıydı. Bu pozisyon bariz bir yardımcı hakem hatası.

    5Ahmet Yıldırıma gösterilen kartlar doğru. Fakat Ahmetin gördüğü ikinci sarı kartta Youla, Ahmete faul yapıyor. Youlaya da kart göstermeliydi.

    6Bülent Demirlek, Ahmet Yıldırıma ikinci sarı kartı gösterdiği tepki nedeniyle verdi. Fakat Ali Tandoğan da bir pozisyonda hakeme el kol işareti yaparak itiraz etti. Eğer itirazın cezası sarı kart ise, Ali Tandoğan da aynı şekilde cezalandırılmalıydı.

    7Ortalığı karıştıran Ali Güneş-El Saka mücadelesinde faulü yapan Mısırlı futbolcuydu. Sarı kart gösterilmesi gerekirdi ama görmedi.Daha sonra o kargaşada ortalığı karıştıran futbolcu Uğurdu. El kol işaretiyle itiraz eden Sedata verilen sarı da doğru. Ancak, bu pozisyonda doğru karar şu olmalıydı: El Sakaya sarı, Ali Güneşe sarı, Uğura kırmızı, Sedata ise sarı kart göstermeliydi.
#16.08.2004 16:05 0 0 0