Rabbimize Neden Şükretmeyiz

Son güncelleme: 14.02.2012 23:01
  • Rabbimize Neden Şükretmeyiz Yazısı - Rabbimize Neden Şükretmeyiz Ümit Zafer Bağcı - Ümit Zafer Bağcı Yazıları

    Her insanın tipi, karekteri, parmak izi vb birbirinden farklıdır. Demek ki Allah her kulunu özenle, ayrıntılarla yaratmıştır. Yani her bireyi yaratırken onun estetik güzelliğini, ömrünü, ailesini, vatanını vb kendi isteği üzere belirlemiştir.Bir kere bile olsa bizi düşünen, var olmamızı uygun gören rabbimize neden şükür etmeyiz?

    Şu an ailenizde var olmayan bir bireyi düşünebilir misiniz? Hayır. Çünkü Allah öyle birini yaratmak istememiş. Ama siz varsınız. Sizin gibi bir kul'unun olmasını uygun görmüş. O zaman neden rabbimize şükür etmeyiz? Şuan bu yazıyı yazarken bile bana: kalemi tutma gücü, düşünme gücü, düşündüklerimi size aktarabilme gücü, bir yandan yazıyı yazıp, diğer yandan annemin yaptığı keki yiyebilme gücü, hatta o keki, annemi... bana veren rabbime neden şükür etmeyiz.

    Şuan bu yazıyı yazerken bir yandan da yavaş yavaş dünya'ya el sallayan karı izliyorum. Kör bir insana, kar ile ilgili resim yapmasını istediğinizde sizce yapabilir mi? Hayır. Ama siz en azından bir kardan adam yapabilirsiniz. Bize karı görmemizi sağlayan gözleri veren rabbimize neden şükür etmeyiz? Nefesinizi tutmayı denesenize, bakalım ne kadar süre bu işi devam ettirebileceksiniz. Çok uzun sürmedi değil mi? Peki o oksijenin şans eseri olarak mı dünya'da var olduğunu düşünüyorsunuz. Tabi ki de rabbimiz bizim yaşamımızı sürdürebilmemiz için oksijeni yarattı. O zaman rabbimize neden şükür etmeyiz?

    Babam pazardan dönerken, çeşit çeşit meyve ve sebzelerle döndü: salatalıklar, domatesler, biberler, patlıcanlar ; elmalar, armutlar... Hepsinden ayrı ayrı tattığımda, her birinin tadı ayrı güzellikteydi. Üstelik bu nimetleri yediğimde vücuduma faydası da oluyormuş. O kadar zevkle yedikten sonra neden rabbimize şükür etmeyiz? Bir karıncayı ezseniz, dönüpte o da sizi ezemez. Bir köpeğe taş atsanız anca kaçar. Bir eşeğe en ağır yükü yükleseniz size karşı gelemez. Bir kuşu alıpta kafeste esir tutsanız size karşı gelemez.

    Bütün bu varlıkları bizim emrimize veren rabbimize neden şükür etmeyiz. Yer çekim kuvveti olmasaydı veya sürtünme kuvveti, dünya'da yaşayabilir miydik? Bütün suların tuzlu olduğunu düşünsenize... Ozon tabakasının boşuna mı yaratıldığını düşünüyorsunuz. Bütün bu nimetleri bize sunan Allah'a neden şükür etmeyiz. Şu an bu yazıyı okuyorsanız, demek ki bu nimetler sizler için de verilmiştir. Bütün insanlık için... O zaman Allah'ın bize verdiği en büyük nimet olan aklımızı kullanıpta, rabbimize şükür edelim. Elbette Allah ona şükür edenleri yarı yolda bırakmaz. Şükür etmeyenlerin vay haline...

    Ümit Zafer Bağcı
#14.02.2012 23:01 0 0 0