Kahvaltılık Mantarlı Menemen

Son güncelleme:
  • Mantarlı Menemen Tarifi - Kahvaltılık Tarifler - Mantarlı Menemen Nasıl Yapılır - Kahvaltı İçin Mantarlı Menemen Tarifi

    Malzemeler

    4 adet domates
    8-10 adet kültür mantarı
    2 adet yeşil biber
    2 adet yumurta
    tuz, pul biber
    sıvı yağ (dilerseniz az miktar da tereyağı ekleyebilirsiniz.)

    Hazırlanışı

    - Mantarları temizleyip dilimleyin, dilerseniz kolaylık olması açısından dilimlenmiş konserve mantar kullanabilirsiniz.

    - Yeşil biberlerin içini çıkartarak onları da doğrayın.

    - Domateslerin kabuğunu soyarak küçük küpler halinde doğrayın, ya da rendeleyin. Rendeleyecekseniz soymanıza gerek yoktur.

    - Derin olmayan bir tencerede 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile yeşil biberleri kavurun ve mantarları da ekleyerek iyice ölene kadar pişirin.

    - Domatesleri ilave ederek bir süre kendi halinde kaynamaya bırakın. Yaz domatesleri kullanmıyorsanız rengi açık olabilir, bu yüzden içine 1 tatlı kaşığı salça veya hazır domates püresi ekleyebilirsiniz.

    - Son olarak tuzu ve baharatlarıyla birlikte çırpılmış yumurtaları da ekleyip karıştırın. 1-2 dakika daha yumurtalar pişine kadar bekleyip ocaktan alabilirsiniz.

    Afiyet olsun

    alıntıdır
0 0 0