Hazır Yufka İle Baklava Nasıl Yapılır

Son güncelleme: 06.04.2012 22:48
  • baklava tarifi - hazır yufka baklava - hazır yufkadan baklava
    noimage
    Baklava şerbetli tatlılar arasında en popüler olan tatlılarımızdan biridir.
    Sadece ülke içinde değil ülke dışında da baklavanın tadı bilinmektedir.
    Geleneksel şerbetli tatlımız olan baklavanın yapımı oldukça meşakkatlidir.
    Yalnız son yıllarda herkes baklava yapsın, bu eşsiz lezzeti herkes tatsın diye hazır baklava yufkası yapılmıştır.
    Marketlerden kolaylıkla bulabileceğiniz baklava yufkasıyla nasıl baklava yapılır diyorsanız işte tarifi;
    Malzemeler:
    1 paket baklava yufkası, yarım kilo tereyağ, yarım kilo ceviz veya antep fıstığı
    Şerbeti için:
    5 su bardağı şeker, 5 su bardağı su, limon
    Yapılışı:
    Tereyağını eritin. Baklavanızı yapacağınız tepsinizin zeminini yağlayın. Hazır yufkayı ayrı bir yerde 3 adet olacak şekilde alın. Yanı yufkaları tek tek değil de, 3’er 3’er alacaksınız. 3 katlı yufkanızın en üstünü yağlayın. Kenarına düz bir çizgi olacak şekilde ceviz veya antep fıstığını yerleştirin. Sıkı bir şekilde rulo yaparak sarmaya başlayın. Rulo yaptığınız yufkanızın kenar kısmı alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. Kenarı alt tarafta olursa rulonuz açılmaz ve baklavanızın şekli daha güzel olur. daha sonra yufkanız bitene kadar bu işlemi aynı şekilde devam ettirin. 3’er kat olacak şekilde yufkaları yağlayın, içine harcını koyun ve rulo yaparak sarın. Yufkanız bittikten sonra tespite yerleştirmiş olduğunuz baklavaları enli olacak şekilde kesin. 3 parmak kalınlığında dilimleyin. Üzerine eritmiş olduğunuz geri kalan tereyağı dökün. Tepsinin her yerindeki yağın eşit olmasına özen gösterin. Önceden ısıtılmış fırında baklavanızın yüzü kızarana kadar pişirin. Hazırladığınız şerbet ılıkken, sıcak olan baklavanın üzerine dökün ve servis edin.
#06.04.2012 22:48 0 0 0