Filistinleşme

Son güncelleme: 12.04.2012 13:07
  • Filistinleşme tarihçesi - Filistinleşme nedir - Filistinleşen ülkeler



    Fatih Türkyılmaz
    Filistin dünyanın öksüz çocuğudur. Orta Doğu'nun kalbine hançer gibi saplanan İsrail, kurulduğundan bu yana kadar Filistin topraklarında kan üstüne kan dökmektedir. İsrail uluslararası ilişkilere yeni kavram kazandırdı: Filistinleşme


    Nasıl Balkanlaşma bölgeye çağrıştıran bölünmek demekse, Filistinleşme de savaş içinde savaş demektir. Filistinleşen ülkelerde insanlar öldürmeye doymazlar.
    İsraillilerin ve Filistinlilerin elinde, kültürün anavatanı olan, barış kenti Kudüs, savaş kenti Kudüs'e dönüştü. Kudüs'ü ateş çemberine alan savaş, dalga dalga dünyanın her ülkesine yayılmaya başladı. Irak ve Afganistan başta olmak üzere, bütün çevre ülkeler Filistinleşiyorlar. Çünkü mübarek kent Kudüs'te kan dökülüyorsa, hiçbir kentte kan dökülmesinin önüne geçilemez.
    New York'a yapılan saldırıdan sonra Amerika, "bizim yanımızda olmayan bize karşıdır" diyerek, İslam dünyasına savaş açtı !. İkinci Dünya Savaşından sonra, Almanya ve Japonya'da demokratik yönetim sistemine geçilmesinde olduğu gibi, Amerika, Irak ve Afganistan'da da, demokratik yönetimlere geçilebileceğini düşündü. Ancak Irak, Afganistan bir Japonya olmadı.
    Irak ve Afganistan'da Almanyalaşma ya da Japonyalaşma hareketleri, maalesef Filistinleşme karabasanına dönüştü. Amerika silahlı güçleri, İsrail'in silahlı güçlerini silah bırakmaya zorlayamazsa, hiçbir ülkeyi de silah bırakmaya zorlayamaz, her ülke Filistinleşir.
    Dünyanın her yerinde demokrasiler silahlı güçleriyle değil, silahsız güçleriyle demokrasi olurlar. Her ülkenin silahlı gücü vardır ve silahlı güçlerinin bir başkenti vardır, silahsız güçlerin başkenti ise Kudüs'tür. Demokrasi sistemi Kudüs boyutlarını yitirirse, Filistinleşmekten kurtulamazlar. Demokrasileri demokrasi yapan, demokrasilere canlılık, renk ve tat kazandıran boyut, Kudüs'ten kaynaklanır. Kudüs'te savaşla güzellik olmaz.
    İbrahim oğullarının başkenti Kudüs'te çoğunluk savaşta birleşemez. Kudüs'te bir kişiyi öldüren bütün insanlığı öldürür. Bu yüzden, Kudüs'te savaşla değil, barışla silahlanılır. Kudüs'ün barışını dinamitleyenler, yalnızca orta Doğu'da değil, bütün dünyada savaşa davetiye çıkarırlar.
    Kudüs'ten Türklerin ayrılışıyla savaş başladı ! İsrail'in kuruluşu, savaşı Filistin sınırlarının dışına taşıdı. İsrail ile birlikte Amerika, dünyayı Filistinleştirmek için, İslam dünyasıyla savaşmaktadır.
    Savaş dünyadaki, bütün sorunların anasıdır. Savaşlar durmazsa, sorunlar çözülmez ve çözülemez.
#12.04.2012 13:07 0 0 0
  • Filistinleşme Konusuna Benzer Konular
  • Böyle bir şey olamaz.! Hiç alakalı konu bulamadık.
  • Plastik Gıda Ambalajı 12.04.2012 13:07