Filistin ve Sultan 2. Addülhamit Han

Son güncelleme: 12.04.2012 14:07
  • 2. Addülhamit Han - Filistin ve Sultan 2. Addülhamit Han Dönemi Tarihi - Filistin'de Toprak Satışı


    Bizler bu ecdanın torunlarıyız..Bu şerefi yaşatmalıyız!
    Sultan 2.Abdulhamit han, Siyonizm tehlikesini çok iyi gören bir devlet adamıdır.Osmanlı tahtına çıkınca ilk icraatı, Filistin'in bütün topraklarını, sarayın (Osmanlı hanedanının) mülkü haline getirmek olmuştur.Böylece Filistin'de toprak satışı kesin olarak önlendi.Ayrıca Filistin'e, 33 senelik saltanatı esnasında tek bir Yahudi'nin girmesine izin vermedi.Siyonizm teşkilatının lideri Dr.Theodor Hertzel, bir çok defa saraya ve Babıali'ye mektup yazdı.İngiltere'nin aracılığı ile Theodor Hertzel ve Haham Moşe Levi, Sultan Abdulhamit Han ile görüştüler.Dr. Theodor Hertzel, Sultan İkinci Abdulhamit Han'a şu teklifleri sundu.

    Filistin'de altın para karşılığı toprak sattığı taktirde:

    1. Yahudiler, Osmanlının bütün borçlarını ödeyecekler.
    2. Osmanlı devletine büyük mali yardımlarda bulunacaklar.
    3. Sultan Abdulhamit Han'ın siyasetini Avrupa'da destekliyecekler.
    4. Yahudiler Osmanlı devletinde inşa edilecek savaş üslerinin parasını ödeyecekler.
    5. Sultan Abdulhamit Han'a şahsi için büyük servet verecekler.
    6. Filistin'de kurulacak büyük üniversitede aynı zamanda Türk talebeleri de okuyacak.Tahsil için Avrupa'ya gitmeye luzüm kalmayacak.

    Tahsin Paşa'nın hatıralarına göre, Sultan Abdulhamit Han bu teklifler karşısında çok hiddetlendi ve yüksek sesle bağırarak:''Dünyanın bütün devletleri ayağıma gelse ve bütün hazinelerini kucağıma dökseler, size siyonistlik adına bir karış yer vermem.Ecdadımızın ve milletimizin kanıyla elde edilen bir vatan, para ile satılamaz.Derhal burasını terk edin!Defolun!'' demiştir.Bu teşebbüsün arkasında İngiltere ve meşhur banker Yahudi asıllı Roçide bulunuyordu.Tahttan indirilikten sonra, 1909'da İkinci Meşrutiyet döneminde teşkil olunan Osmanlı döneminde teşkil olunan Osmanlı hükümetinde, üç Yahudi veya dönme bakan bulunuyordu.İttihat ve terakki, azınlıklarında toprak satın alabileceğine dair kanun çıkarttı.İttihat ve terakki'nin ihanetlerinden biri de bu idi.Yahudiler geniş topraklar alarak üzerlerine tapuladılar.
    :Yeni Rehber Ansiklopedisi, 1.c 88.s

    Geçen yıllarda tam iki bin tane Yahudi'nin TÜRKİYE'DE doğum yaptığı.Şanlıurfa'da geniş bir toprak alımın yapıldığı.Ve içten içten gitmek yerine aleni bir şekilde içimize giren binlerce düzenbaz devletlerin uşağı kirli emellerine adım adım yaklaşırken biz nelerle meşgulüz.Lütfen artık uyanalım; milli birlik ve beraberlik içinde maneviyatımıza, tarihçimize sahip çıkalım.


#12.04.2012 14:07 0 0 0