Ölümü Unutma Kendini Kabirdekilerden Say

Son güncelleme: 31.05.2012 18:48
  • Ölümü Unutma: "Kendini Kabirdekilerden Say" - Muhammed Ma'sum Nasihati


    Muhammed Ma'sum (k.s.) Hazretle'nin bir nasihati:

    "Dünyanın fitne ve musibetleri gün be-gün artmaktadır. Dostlar, sevgililer göçüp gitmekte, yine de bir uyanma, ölümü hatırlama, tevbe edip pişmanlık duyma yoktur. Gaflet gittikçe çoğalmakta, günahlar her gün ziyadeleşmektedir. Bu nasıl imândır? Bu nasıl Müslümanlıktır?

    Ne Kitab ve Sünneti kabul ederler, ne de apaçık delilleri gördükleri hâlde ibret alırlar. Tefekkür edip, iyice düşünmeli! Beraber gezdikleri, birlikte düşüp kalktıkları o eski dostlar, o arkadaşlar şimdi ne hâldedirler? Nereye gittiler? O can dostu olan arkadaşlarından hiçbir eser ortada yoktur. Fena (yokluk) rüzgârı, onları harman gibi savurup, izlerini bile bırakmadı.

    O hâlde, bizim gibi geride kalanların, bu birkaç günlük dünya hayatını gaflet ile telef etmememiz ve gaflet uykusundan uyanmamız lâzımdır. Fanî olan bir eve gönül bağlamayalım. Dünyaya tutulmayalım ve onu sevmeyelim. Hep Allâh rızası için çalışalım, nefsin ve şeytanın tuzaklarına düşmemek, arzu ve hevesleri girdabına yakalanmamak için çok gayret edelim.

    Kabir ve kıyameti her zaman göz önüne getirip kendimizi ölülerden sayalım. Nitekim hadîsî şerîf'te 'Kendini kabirde olanlardan say.' buyruldu.


    Fazilet Takvimi 2012
#31.05.2012 16:45 0 0 0
  • Rabıta-i Mevt çok önemli.. İnsan bu dünyada geçici olduğunu hep unutuyor..
#31.05.2012 16:49 0 0 0
  • Okuyan gözlerinizin feri artsın, haklısınız...
    Emeklerinize sağlık, Allâh (c.c.) razı olsun, teşekkürler...
#31.05.2012 17:12 0 0 0
  • emeklerine sağlık canım allah razı olzun
#31.05.2012 18:48 0 0 0