Kuzu çorbası

Son güncelleme: 10.02.2007 09:38
  • Kuzu Corbasi

    150 gr kuzu, kusbasi dogranmis
    1 + 3 kap sicak su
    4-5 taze sogan, kucuk dogranmis
    6 yk pirinc, yikanip, suzulmus
    1 buyuk domates, rende
    2 yk tereyag
    1 tk tuz
    Karabiber
    1 yk nane

    Terbiyesi:
    1 yumurta
    4 yemek kasigi yogurt

    Once kuzu etini kendi suyu ile yag ilave etmeden pisirin. Suyunu cektikten sonra 1 kap sicak su ilave edin, etler yumusayana kadar kisik ateste pisirin. Uzerine 3 kap sicak su ile birlikte pirinc, tereyag, taze sogan, domates rendesi, tuz ve karabiberi ilave edin. Tencerenin kapagini yarim kapatin, orta isida pirincler yumusayana kadar pisirin.

    Naneyi uzerine serpin, ocagin altini kapatin. Terbiyesini hazirlamak icin malzemeleri kucuk bir kapta cirpin. Corbadan bir kasik alip terbiyeye ilave edin ve karistirin. Karisimi yavasca corbaya bosaltin, karisitirip sicak sicak ikram edin.

    2 kisilik
#25.01.2007 12:55 0 0 0
  • güzel tarifleriniz için teşekkürler
    eline emegine saglık
#27.01.2007 12:36 0 0 0
  • emekleriniz için teşekkürler
#02.02.2007 08:30 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#07.02.2007 15:20 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#08.02.2007 12:04 0 0 0
  • sunum için teşekkürler...
#10.02.2007 09:38 0 0 0