Yaprak Döner

Son güncelleme: 10.10.2009 06:25
  • MALZEMELER:
    1. Koyun Eti
    2. Kara Biber
    3. Pul Biber
    4. Soğan
    5. Domates
    6. Kekik
    7. Tuz
    8. Şiş
    9. Keskin bıçak:)
    10. Tabiki en önemli malzeme de bu işi bilen herhangi bir ARTVİLİ' ye sahip olmak::::))))
    HAZIRLANIŞI:[Özenle seçilmiş koyun eti yassı ve ince bir şekilde açılır, daha sonra geniş bir kap içerisine kat kat dizilir ve hazırlanan baharat ve diğer malzemeler üzerine serpilir bu işlem tüm etler bitene kadar devam edilir. daha sonra tüm malzeme karışana kadar etler yoğrulur.Etin terbiyesi için en az bir gün hazırlanan et dinlendirilir. Dinlenen et ertesi gün döner için özel olarak yapılmış şişe dizilir. Açık alanda ateş yakılır ve köz elde edilir elde edilen közde pişrilerek afiyetle yenilir.
    NOT:
    Ne kadar tarif etmeye çalışsam da bunun tadını tanıdığınız bir atvinli varsa bence ona sorun veya yolu ARTVİn'e düşmüş birine...
#27.01.2007 21:53 0 0 0
  • teşekkürler arkadaşım çok güzel tarif etmişiniz
#28.01.2007 12:59 0 0 0
  • teşekkürler
#25.08.2007 21:05 0 0 0
  • 10 numera bi tarif bu . paylaşımın için beaucoup beaucoup merci
#21.09.2007 17:39 0 0 0
  • tesekurler guzel bir konuya deginmisiniz ve banda yardimci oldunuz saolun
#13.07.2008 05:24 0 0 0
  • Evde döner ilginç olurdu. istediğin kadar yap ye
    saygılar
#11.08.2008 16:48 0 0 0
  • Teşekkürler...
#11.08.2008 21:33 0 0 0
  • arkadaşlar ellerinize sağlık,herşeyi ile güzel işler yapıyorsunuz.
#19.08.2008 10:07 0 0 0
  • COK SEVERİM VALLA.HERGÜN YESEM YOK DEMEM
#04.09.2008 21:49 0 0 0
  • bak mesela ben yemek yapmayıda bilmem burdan öğrensem annemde şaşırır he he:9
#04.09.2008 22:36 0 0 0
  • elinize sağlık bakalım neymiş

    güzel deil hemde hiç... ben daha çok detaylı bişey beklerdim ....
#14.10.2008 09:50 0 0 0
  • kesinlikle çok güzel tarif etmişiin aynı şekilde profosyonellerde senin yaptıgından pek farklı yapmıyorlar bu işi
#19.10.2008 11:40 0 0 0
  • teşekkürler
#10.10.2009 06:25 0 0 0