Transfere Liverpool damgası

Son güncelleme: 01.02.2007 17:46
  • İngiltere Premier Ligi'nde, Ocak ayı ara transfer döneminin en hızlı takımı 2005 yılının Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Liverpool oldu.

    Premier Lig'de Arsenal, Chelsea ve Manchester United gibi köklü kulüpler transfer döneminin son gününde de takımlarına yeni bir yüz kazandıramazken, bir süredir satılması gündemde olan Liverpool, son gün kadrosuna tam 3 yeni isim kattı. Kırmızılar, İspanya La Liga ekiplerinden Deportivo La Coruna'nın 24 yaşındaki savunma oyuncusu Alvaro Arbeloa, son dönemde büyük bir çıkış gösteren yine İspanyol ekibi Malaga'nın 18 yaşındaki yıldız adayı Francisco Manuel Duran ve transferi büyük tartışma konusu olan Javier Mascherano'yu transfer döneminin son gününün son saatlerinde renklerine bağladı.

    Liverpool, kuşkusuz bu transferler içerisinde en büyük sıkıntıyı Mascherano da yaşadı. Brezilya'nın Corinthians Takımı'ndan büyük umutlarla West Ham United'a gelen ancak hayal kırıklığı yaşatan Arjantinli yıldız, Liverpool'a transfer edilmek istenince devreye FIFA kuralları girdi. Çünkü FIFA'ya göre bir futbolcu yarım sezon içerisinde ikiden fazla kulüpte forma giyemiyor. Liverpool, Arjantinli oyuncu ve kulübü West Ham'la her konuda anlaşmasına rağmen FIFA'dan izin alamadığı için transfer son saatlere kadar netleşmedi. Ancak, günün ilerleyen saatlerinde Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Mascherano'nun farklı kıtalarda oynadığını vurgulayarak üçüncü bir takımda forma giymesine yeşil ışık yaktı. Ve Liverpool, transfer döneminin son gününü 'hat-trick' yaparak tamamladı.

    Premier Lig'in lideri Manchester United, uzun süre peşinde koştuğu Southampton'ın genç yıldızı Gareth Bale ve Bayern Münih'li Owen Hargreaves transferlerinde başarılı olamadı. Ancak, teknik direktör Alex Ferguson iki isminde sezon sonunda takıma katılacaklarına inandığını açıkladı. Ferguson, transfer yapılmamasıyla ilgili olarak takımının yeterli olduğunu ifade etti.

    Transfer döneminin sessiz kalan bir başka ekibi ise Arsenal oldu. Teknik direktör Arsene Wenger de meslektaşı Ferguson gibi düşünerek takımda genç oyunculara güvendiğini ve transfere gerek olmadığını söyledi.

    Takım sahibi Roman Abramovic ve yöneticileriyle transfer yapmadıkları için anlaşmazlığa düşen Chelsea'nın Portekizli teknik direktörü Jose Mourinho, son günde de umduğunu bulamadı. Transfer yapılmamasının Chelsea'yı nasıl etkileyeceği ilerleyen dönemlerde kendini gösterecek bir gelişme olarak belirsizliğini korurken, takımın başarılı savunma oyuncusu Ashley Cole'ün Çarşamba gecesi ciddi bir şekilde sakatlanması kafalarda soru işaretleri bıraktı. Çünkü Mourinho, özellikle John Terry'nin sakatlanmasından sonra ısrarla savunma oyuncusu istemişti.

    İngiltere'de ara transfer döneminin en çok koşulan ismi ise Matthew Upson oldu. 27 yaşındaki İngiliz oyuncu Birmingham'dan West Ham'a giderken 7 milyon 500 bin sterlinlik transfer ücretiyle ara transfer döneminin adada en pahalı ismi oldu.
    Upson'u kaybeden Birmingham ise, Arsenal'den orta saha oyuncusu Sebastian Larsson'u yaklaşık 2 milyon dolara kiralayarak dikkatleri üzerine çekti.

    Aston Villa, transfer döneminin kapanmasına yalnızca beş dakika kala Celtic'ten Shaun Maloney'in transferini tamamladı. Bu transfer Villa'ya bir milyon sterline mal oldu.

    Manchester City, Hollanda Ligi lider PSV Eindhoven'dan İngiltere Milli Takımı'nın eski sol kanat oyuncusu Michael Ball'ı transfer etti. Michael Ball, takımıyla sezon sonuna kadar olmak üzere sözleşme imzaladı.
#01.02.2007 15:07 0 0 0
  • Bu oyuncular kuşkusuz güç katacak liverpool'a
#01.02.2007 17:46 0 0 0