Liverpool ile Juventus 20 yıl sonra ilk kez karşı karşıya...

Son güncelleme: 21.03.2005 14:21
  • 39 kişinin yaşamını yitirdiği futbol tarihinin en karanlık günü olan Heysel faciasının 20 yıl sonrasında, Liverpool ile Juventus ilk kez karşı karşıya...

    Arbede yaşanmıştı
    29 Mayıs 1985... Belçika’nın Heysel kentinin ev sahipliği yaptığı Şampiyon Kulüpler Kupası Finali’nde Liverpool ile Juventus karşılaşıyordu. Ancak maç başlamadan İngiliz taraftarların İtalyanlar seyircilere saldırmasıyla tribünlerde panik yaşandı. Bir bölümü çöken tribünlerde 39 İtalyan ve Belçikalı futbolsever yaşamını yitirdi. Liverpool 5 yıl Avrupa Kupaları’ndan men cezası aldı. Ancak tarih, futbolun düşman kardeşlerini 20 yıl sonra karşı karşıya getirdi...

    ‘Unutulmadı...’
    Şampiyonlar Ligi’nde çekilen kuralar sonucunda çeyrek final eşleşmeleri dün belli oldu. Liverpool ile Juventus, Heysel’den sonra ilk kez 5 Nisan’da İngiltere’de karşı karşıya gelecek. Bu maçın rövanşı da 13 Nisan’da Torino’da yapılacak. Kura sonrasında bir açıklama yapan Liverpool Yöneticisi Rick Parry, “İki külüp arasında bir dostluk maçı düzenlemek istiyorduk ancak başaramamıştık. Bazı şeyleri unutamazsınız, biz de kaybettiklerimizi unutmadık dedi.
#19.03.2005 10:21 0 0 0
  • noimage


    Şampiyonlar Ligi'ndeki Liverpool-Juventus eşleşmesi İngiltere'yi karıştırdı. Ada basını, İtalyan taraftarların Heysel'in intikamını almak için hazırlandığını yazdı.



    Liverpool-Juventus eşleşmesinin yankıları sürüyor... 39 İtalyan ve Belçikalı futbolseverin yaşamını yitirdiği Heysel faciasının 20 yıl sonrasında ilk kez karşılaşacak iki takımın yöneticileri kura sonrası olumlu mesajlar vermesine karşın, İngiliz basını yine ortalığı karıştıracak haberler yaptı. Ada'nın yüksek tirajlı gazetelerinden Daily Express, iki maçta da büyük olaylar çıkacağını öne sürdü.

    "İtalyanlar plan yaptı"

    Gazetenin haberinde, Juventus'un sık sık olay çıkaran taraftar grubu olan Ultras'ın, Heysel'de ölenlerin intikamını almak için İngilizler'e saldıracağı öne sürüldü. İtalyan holiganların özellikle Delle Alpi'de oynanacak maç öncesinde bir saldırı planladığı iddia edildi. Diğer İngiliz gazeteleri de çıkacak olayların önüne geçilmesinin zor olduğunu ve büyük güvenlik önlemleri alınması gerektiğini ifade etti.
#20.03.2005 15:55 0 0 0
  • Umarım heysel gibi facialar hiçbir zaman tekrar etmez
#21.03.2005 14:21 0 0 0