Gabe Newell: Windows 8 Oyun Endüstrisi İçin Yıkım Olacak

Son güncelleme: 23.08.2012 11:35
  • Steam'in kurucusu Gabe Newell, Microsoft'un Windows 8'de uygulayacağı stratejilerin oyun sektörüne ciddi zarar vereceğini ve geliştiricileri kısıtlayacağını...

    Half-Life gibi efsane bir oyunun yaratıcısı Valve'ı kuran, daha sonra da PC platformunun en popüler oyun ağını yaratan Gabe Newell'ı, oyuncuların hepsi yakından tanıyordur. Bir zamanlarında Microsoft çalışanı olan Gaben, Microsoft'un Windows 8 ile ilgili planlarından hiç hoşnut değil.
    Windows 8'i tanımlarken Gabe Newell "yıkım" kelimesini kullanıyor. Newell, Windows 8 ile birlikte pek çok donanım üreticisinin de Windows'tan vazgeçmek zorunda bırakılacağını, bunun da PC oyunculuğunu etkileyeceğini belirtiyor.
    Yakın zamanda Steam, Linux kullanıcıları için de sunulmuş, hatta Valve'ın popüler zombi oyunu Left 4 Dead 2, Linux üzerinde satışa sunulmuştu. Valve, özellikle PC oyuncuların Windows 8 dışında bir alternatif sunabilmek için var gücüyle çalışıyor. Steam'in Linux'e bu kadar önem vermesi de diğer bir dedikodu olan "Steam oyun konsolu" ile kesişiyor aslında. Şirket Linux tabanlı bir oyun konsolu üzerinde çalışıyor olabilir.
    Gabe Newell'ın eleştirdiği bir diğer konu da Windows 8'deki uygulama mağazası Windows Store. Platformun kapalı olduğu ve işletim sisteminin içinde çalıştığı için geliştiricilere özgürlük sunmadığını söyleyen Gaben, Windows 8'in iyi bir oyun platformu olmayacağını düşünüyor.


    Alıntı
#23.08.2012 11:35 0 0 0