Kadayıf Helvası

Son güncelleme: 30.11.2012 17:25
  • Kadayıf helvası nasıl yapılır - kadayıf helvası tarifi - kadayıf helvası yapılışı - kadayıf helvası malzemeleri
    noimage
    Malzemeler
    Yarım kg tel kadayıf
    1 paket tereyağı
    1 çorba kaşığı tarçın
    2 kahve fincanı pudraşekeri
    50 gram dolmalık fıstık
    1 çorba kaşığı sıvıyağ

    Şerbeti için:
    6 su bardağı tozşeker
    4 su bardağı su
    Yarım limonun suyu
    Kadayıf Helvası Yapılışı
    ÖNCELİKLE şerbeti hazırlayın. Bunun için bütün şerbet malzemesini bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynadıktan 2 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kadayıfı keskin bir bıçakla incecik kıyıp, bir tencereye alın. Üzerine eritilmiş ve ılınmış tereyağını katın. 2 dakika kısık ateşte karıştırarak çevirin. Ocaktan alın ve ılındıktan sonra hamur yoğurur gibi yoğurun. Tencereyi yeniden ocağa koyup, orta ateşte helva kavurur gibi 5 dakika kavurun. Tarçın katıp 10 dakika daha kavurun. Daha sonra üzerine soğuk şerbeti kepçe ile azar azar ekleyin ve karıştırarak yedirin. Tüm şerbet bitene kadar devam edip, iyice çekmesini sağlayın. Bir tepsiye pudraşekerinin yarısını serpin. Üzerine kadayıf helvasını yayın. Bir kaşık tersi ile düzeltin. Kalan pudraşekerini üzerine dökün. Dolmalık fıstıkları sıvıyağda kavurup tatlının üzerine koyun. Soğuduktan sona dilimleyerek servis yapın.
#09.11.2012 12:01 0 0 0
  • Güzel gözüküyor :D
#30.11.2012 17:25 0 0 0