Armudlu boranı şorbası

Son güncelleme: 19.11.2012 21:41
  • Armudlu boranı şorbası terifi

    noimage

    Tərkibi:

    600 q təmizlənmiş boranı
    1 armud (çərdəyi çıxarılmış)
    zeytun yağı
    1 orta boy soğan
    1 razyana kökü
    1 kərəviz budağı
    2 diş sarımsaq
    1,5 ç.q. çin qarışığı (şüyüd, cirə, mixək, darçın, biyan)
    2 fincan toyuq bulyonu
    1 portağalın şirəsi
    xama
    boranı tumu (üstünə)
    sürtgəcdən keçirilmiş pendir

    Boranı və armudu kubik doğrayıb zeytun yağında 10 dəqiqə, boranı yumşalanacan qovurun. Azca su əlavə edə bilərsiniz.

    Dərin, dibi qalın tavada 1 x.q. zeytun yağını qızdırıb soğanı 5 dəqiqə qovurun, doğranmış razyana kökü, kərəviz kökü, əzilmiş sarımsaq və duz əlavə edin.

    Qarışdıraraq 5-8 dəqiqə, yumşalanadək qovurun (qızartmayın). Çin qarışığını, duz, istiot və boranı ilə armudu əlavə edin. Bulyon və portağal şirəsi tökün, vam odda 15 dəqiqə bişirin.

    Şorbanı blenderdə xırdalayın. Duz-istiotunu yoxlayın. Boşqablara çəkin. 1 x.q. xama qoyun, sürtgəcdən keçirilmiş pendir və boranı tumları səpin. (Boranı tumlarını sobada quruda, yaxud tavada qovura bilərsiniz).

    nuş olsun!

#16.11.2012 20:53 0 0 0
  • İştah açıcı duruyor hani acıktımmı :)
#16.11.2012 21:03 0 0 0
  • Evet çok datlı
    O,zaman uçakla gönderiyim:)
#16.11.2012 21:10 0 0 0
  • :) tşk ederim demen yeterliydi:)

    eline sağlık olsun
#16.11.2012 21:12 0 0 0
  • Çoookk saolasan arkadaşım
#16.11.2012 21:18 0 0 0
  • en meşur yemeginiz nedir:)
#16.11.2012 21:19 0 0 0
#16.11.2012 21:28 0 0 0
  • Yemeg çeşidleri ooo çok,bilmem ki hankini söyleyim azeri mutfagı çok güzel
    benim sevdiyim yemeg xingal ve levengi :)
#16.11.2012 22:22 0 0 0
  • TÜRKCESİ NE BU YEMEKLERİN:)
#16.11.2012 22:24 0 0 0
  • @sıgınak adlı üyeden alıntı:
    TÜRKCESİ NE BU YEMEKLERİN:)
    Orijinali Göster...



    xingal ve levengi ben tikladim ögrendim sende tikla ne demek oldugunu göreceksin kankita
#16.11.2012 22:49 0 0 0
  • kanki güzelse tıllamayayım bu satte:)
#16.11.2012 22:51 0 0 0
  • dikla dikla da yemek kültürümüz artsin
#16.11.2012 23:03 0 0 0
  • abi söz sabah işe gidertek bakayım:D
#16.11.2012 23:04 0 0 0
  • sen ise giderken ben isten gelirken ne olursa olsun corbaci daima acik 24 saat kankitam
#16.11.2012 23:40 0 0 0
  • xingal - noimage




    Toyuk levengisi - noimage

    Balık levengisi - noimage
#19.11.2012 20:55 0 0 0
  • Ağgul Laçınlı sen ne güzel bir arkadaşsın öyle biliyonmu ilk gödügüm günden bri sana knım kaynamıştı
    ama bunu yemekle bir alakası yok arkadaşım
    şaka bir yana teşekkür ederim.Çok güzel görünüyorlar
#19.11.2012 20:59 0 0 0
  • çok güzel koktu
#19.11.2012 21:02 0 0 0
  • gel umut kardeşim :) soframız bereketlidir
#19.11.2012 21:04 0 0 0
  • noimage

    tatlılar bandeb bende şeker pare getirdim
#19.11.2012 21:06 0 0 0