Dişleri Beyazlatan Meyve ve Sebzeler

Son güncelleme: 09.12.2012 20:41
  • dişlere iyi gelen meyveler - diş bakımı - beyaz dişler için doğal yöntemler - beyaz dişlere sahip olmakDişlerinizin inci gibi olmasını sadece kimyasal maddelerle değil, doğal ve elinizin altındaki yiyeceklerle de sağlayabilirsiniz.

    Çilek

    Çileği dişlerinize sürtseniz ya da sadece bir avuç çilek bile yerseniz, dişlerinizin üzerinde lekeler oluşmasını engelleyecektir. Ancak dikkat etmeniz gereken nokta ağzınızı mutlaka çalkalamaktır. Çünkü çileğin içerisinde bulunan asit ve şeker uzun süre kaldığında, diş minesine zarar verecektir.

    Portakal

    Portakal kabuklarının iç tarafı diş beyazlatıcı olarak bilinir. Kurutulmuş portakaldan elde edeceğiniz macunu ise diş fırçası yardımıyla dişlerinize uygulayabilirsiniz. Bu işlemi haftada bir-iki kez tekrarlarsanız farkı göreceksiniz.

    Limon suyu

    Oldukça asitli olduğu bilinen limon suyu sadece saçlarınızın parlaklılığını sağlaması için değil dişlerinizi beyazlatmada da etkilidir. Ancak elbette bu tarifi çok sık uygulamamanız gerekir. Aksi halde diş mineniz zarar görecek ve çürüğe elverişli bir hale gelecek.

    Elma sirkesi

    Limon suyu gibi elma sirkesi de dişleri beyazlatmak için kullanılabilir. Karbonatla karıştırılıp dişlere sürüldüğünde, elma sirkesi diş macunu görevi görecek.

    Sert meyve ve sebzeler

    Elma, havuç, karnabahar, armut ve diğer sert besin maddeleri dişleri temizler ve lekelerin yok olmasını sağlar. Meyveler ve sebzeler içerisindeki doğal lifler ağızda tükürük ile birleştiğinde, dişlerin arasında kalmış olan yemek artıklarını ve leke yapan bakterileri temizleyecektir.

    alıntı
#09.12.2012 20:41 0 0 0