İbibik Horoz ile Kurnaz Tilki

Son güncelleme: 26.12.2012 13:19
  • kurnaz tilki hikayeleri - horoz masalları - horoz ve tilkinin masalı - kısa masal ve kısa hikayeler - çocuklar için öğretici masal türleri
    İbibik horoz ile kurnaz tilki


    Nicedir gözüne kestirdiği ibibik horozu tuzağa düşürmek isteyen kurnaz tilki, yolunu gözlerken aklına bir hinoğlu hinlik gelmiş. Doğru ibibik horozun tünediği ağacın altına koşmuş. “Müjde, müjde horoz kardeş!” demiş. “Hani dünyada kanlı bir savaş vardı, hayvanlar birbirlerine düşmüştü, herkes birbirinin gözünü oyuyordu bildin mi?”


    İbibik horoz;


    “Bildim, bildim,” demiş. “N’olmuş şimdi?”


    “Savaş bitti, barış oldu. Şimdi bütün hayvanlar kardeş artık. Kimse kimsenin düşman, değil, herkes dost, herkes candan. Sana da müjdeyi ben getirdim. Hadi, in şu ağaçtan da sarılıp öpüşelim, barışı, kardeşliği, hayvan dostluğunu kutlaydım.”


    İbibik horoz;


    “Aman ne sevindim, ne sevindim buna,” demiş. “Tabii ya, bütün hayvanlar kardeş olmalı, birbirlerini sevmeli, birbirlerine sayg, duymalı, dostluk göstermeli. A, dur bakayım, şu karşıdan gelenler de kim? Ha, iki tazıymış! Onlar da müjdeye geliyor olmalı.”


    Tilkinin kuyruğu dikelmiş.


    “İki tazı mı?” demiş, sormuş: “Bu yana mı geliyoarlar?


    “Evet, bu yana geliyorlar. Hele dur, ben de ağa-ı undan ineyim, dördümüz birden barışı, kardeşliği, dostluğu kutlayalım, sarılıp öpüşelim kardeş kardeş.”


    “Yoo,” demiş tilki. “Yoo, benim şu anda akiıma geldi, çok acele bir işim var. Üstelik yolum da uzun. Barışı, kardeşliği, dostluğu kutlamak başka bir güne kalsın. Ben gideyim şimdi, hadi hoşça kal!”


    Bir anda yok olmuş. İbibik horoz;


    “Ya,” demiş ardından. “Tilkiden tilkisi de var bu dünyada. Ne haber!”

    alıntı
#26.12.2012 13:19 0 0 0