Pazı Sarması

Son güncelleme: 25.08.2007 21:11
  • Pazı Sarması
    Malzemeler
    Mutfak
    Zorluk 2
    Süre 40 dk.
    Kaç Kişilik 8
    Yöntem
    1 Kilo pazı yaprağı
    1 Adet soğan
    Yarım su bardağı bulgur
    300 gr kıyma
    1 Çorba kaşığı salça
    Yarım demet maydanoz
    Yarım demet dereotu
    2 Çorba kaşığı margarin
    Tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon

    Hazırlanışı

    * Ön hazırlık olarak bulgurlara sıcak su dökün ve ağzını kapatıp, bulgurların şişmesini sağlayın.
    * Pazı yapraklarını sıcak suya batırıp, 1-2 dakika bekletin ve çıkarın.
    * Suyunu süzün.
    * Soğanı küçük küçük doğrayıp, yağda hafifçe pembeleştirin.
    * Büyükçe bir kap içine küçük doğranmış soğanı, kıymayı, bulguru, salçayı, kıyılmış maydanozu, dereotunu, tuzu, karabiberi, kırmızı biberi ve kimyonu ekleyip yoğurun.
    * Pazı yapraklarına bu malzemeyi yerleştirip, sarın ve tencereye aralıksız dizin.
    * Pazı sarmalarının üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak su ekleyin.
    * Porselen bir tabağı ters çevirip, sarmaların üzerine kapatın.
    * Tencerenin ağzını örtüp kısık ateşte pişirin.
    * Arzuya göre yoğurt ile birlikte servis yapın.
#05.03.2007 20:44 0 0 0
  • güzel tarifiniz için teşekkürler
#06.03.2007 00:25 0 0 0
  • teşekkürler
#25.08.2007 21:11 0 0 0