"Zirveye yerleşmek için ezeli rakiplerimiz puan kaybetmeliydi. G.Saray'ı geçtik, sıra F.Bahçe'de"
***
Şampiyon olabiliriz
"Zirveye yerleşmek için ezeli rakiplerimiz puan kaybetmeliydi. G.Saray'ı geçtik, sıra F.Bahçe'de".
Beşiktaş'ta bir yılı aşkın süredir teknik direktörlük yapan Jean Tigana, ilk kez "şampiyonluk" için umutlu konuştu. G.Saray'ı yenmelerinin ardından, F.Bahçe'nin de Sivas ile berabere kalması, Fransız hocanın keyfini yerine getirdi. Tigana, "İçerde kazanıyoruz, bunu deplasmana da taşırsak zirvenin yolu açılır"
dedi.
HEPİMİZ RAHATLADIK
Tigana şöyle devam etti: "Önce rakiplerimizi yakalamamız gerekiyor. G.Saray'ı geçtik, sıra F.Bahçe'de. Daha önce şampiyonluğun ezeli rakiplerin puan kaybetmesiyle olabileceğini söylemiştim. Şimdi daha rahat ifade ediyorum, şampiyon olabiliriz. Dış sahada da evimizdeki gibi oynarsak, alacağımız puanlar bizi zirveye oturtur" diye konuştu.
Menajer Ali Gültiken, G.Saray maçındaki performansı için İbrahim Toraman'ı kutladı. Gültiken, "Bütün oyuncularımız derbide büyük özveri gösterdiler. Toraman da savunmanın gerek sağında, gerek ortasındaki futboluyla dimdik ayakta kalmıştır" diye konuştu.
Tigana'nın 'cezalı' İbrahim Akın'ı affetmesinde kaptan İbrahim Üzülmez'in ricasının etkili olduğu ortaya çıktı!.
KADRO DIŞI KALMIŞTI
İbrahim Üzülmez'den adaşı İbrahim Akın'a büyük jest... Teknik direktör Tigana ile yıldızı bir türlü barışmayan, Trabzon maçının 18 kişilik kadrosuna bile alınmayan genç futbolcuya, kaptan İbrahim Üzülmez'in devreye girmesiyle af çıktı. G.Saray derbisinin sonlarında oyuna giren
İbrahim Akın, artık daha çok çalışacağını söyledi.
'ONA İHTİYACIMIZ VAR'
Derbi öncesi hocası ile özel bir görüşme yapan İbrahim Üzülmez'in, "Şampiyonluk yolunda İbrahim'e ihtiyacımız var. Bazı hataları oldu. O da farkında. Ama gerekli dersleri ve vermek istediğiniz mesajı aldı. Zor bir süreçten geçiyoruz ve İbrahim sahada olmalı" sözleri ile yumuşayan Tigana, genç yıldızı affedip, derbi kadrosuna dahil etti.