Sotelenmiş Bahar Sebzeleriyle Kurutulmuş Levrek

Son güncelleme: 15.01.2013 20:43
  • levrek nasıl pişirilir - sote levrek - levrek kurutması - levrek sotesiHazırlama süresi: 15 dk
    Pişirme süresi: 20 dk
    6 kişilik

    Malzemeler:
    Tuz
    1 demet kuşkonmaz
    2 bardak bezelye
    1 bardak kabuklu bakla
    Saf zeytinyağı
    3 diş sarımsak
    1 bardak mantar, temizlenmiş ve boylamasına ikiye bölünmüş
    1/2 bardak tavuk ya da sebze suyu
    4 adet levrek fileto, derili

    Yapılışı:


    Büyük bir tencerede tuzlu suyu kaynatın. Büyük bir kaseyi buzlu suyla doldurup iyice tuzlayın. Kuşkonmazı kaynayan suya atın, haşlayın. Sonra tencereden alıp buzlu suya sokun. Kuşkonmaz tamamen soğuyunca sudan alın. Bu işlemi bezelyede ve baklada tekrarlayın. Tüm sebzeler için aynı suyu kullanabilirsiniz. Ama mutlaka baklayı sona ayırın. Baklada demir oranı yüksektir, suyu karartır. Sebzeler soğuduktan sonra kabuklarını alın, iç baklayı çıkarın.

    Sebzeler için:
    Büyük bir sote tenceresine zeytinyağı dökün. Üç diş sarımsağı elinizle ezip tavaya koyun. Orta ateşte pişirin. Sarımsak kahverengileşince tencereden alıp atın. Sarımsaklık kaderini tamamlamıştır. Mantarları ve tavuk ya da sebze suyunu ekleyin, bol bol tuzlayın, 1 dakika soteleyin. Hazırladığınız sebzeleri ekleyin, tuzlatın, tüm malzemeleri iyice karışana, ısınana, neredeyse bütün suyunu çekene kadar pişirin. Hemen ya da daha sonra oda sıcaklığında servis edin.

    Balık için:
    Balıkları kullanmadan 10-15 dakika önce buzdolabından çıkarın. Bir kağıt havluyla derisini kurulayın, balığın iki tarafını da tuzlayın. Büyük bir tencereye bolca zeytinyağı döküp altını iyice açın. Daha küçük bir tencerenin altına zeytinyağı dökün. Filetoların derisi alta gelecek şekilde tavaya koyun, diğer sote tenceresini balıkların üzerine koyun. Bunun amacı, derisinin daha güzel olmasını sağlamak. Üstteki tencerenin altını yağlamayı unutmayın, yoksa balıklar yapışır. Bir iki dakika sonra tencereyi kaldırın, böylece buharı çıkacak, derisi çıtır çıtır olacak. balık pişince saydamlaşır. 2/3'ü derisi alttayken, kalanı da diğer tarafa çevirince pişirilecek. 2,5 santim kalınlığında bir balık 7-8 dakika pişirilir.

    Balığı sotelenen sebzelerin üzerinde servis edin ve kendinize süper star diyebilirsiniz.

    alıntı
#15.01.2013 20:43 0 0 0