Katmer Tatlısı

Son güncelleme: 10.02.2008 23:31
  • Katmer Tatlısı Tarifi - Katmer Tatlısı Nasıl Yapılır - Katmer Tatlısı Yapılışı

    Malzemeler:
    Hamuru:

    1 yumurta
    3,5 su bardağı un
    1 su bardağı ılık su
    150gr tereyağı
    Kızartmak için:

    750ml sıvıyağ (daha az veya çok olabilir)
    Şerbeti:

    4 su bardağı şeker
    4,5 su bardağı su
    yarım limon
    Hazırlanması:

    Şerbeti için şekerle suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp soğutun.
    Hamur malzemelerinden kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Altı parçaya ayırın. Her birini 15cm çapında açın. 100gr tereyağını eritip (malzemelerden ayrıca) her parçayı yağlayıp üst üste koyun. (en üstü yağlanmayacak) Yağ biraz donunca merdaneyle inceltip (35-40cm çapında) yufka haline getirin. Rulo şeklinde sarın. 10-15 dakika buzlukta ardından 30 dakika buzdolabının alt gözünde bekletin. 1 parmak eninde verev veya yuvarlak şekilde kesip kızgın yağda kızartın.
    Kızarttığınız tatlıları anında soğuk şerbete atın. Şerbetin içinden alıp hindistan cevizi, ceviz veya fıstık serperek servis yapabilirsiniz.
#11.03.2007 14:20 0 0 0
  • eline sağlık su perisi
#12.03.2007 15:11 0 0 0
  • bizi bu zevkten mahrum bırakmadığın için teşekkürler arkadaşım...
#20.04.2007 12:56 0 0 0
  • tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık
#25.05.2007 14:55 0 0 0
  • tşk
#26.07.2007 19:11 0 0 0
  • tesekkurler paylasim icin
#24.08.2007 22:44 0 0 0
  • teşekkürler su perisi
#08.02.2008 08:55 0 0 0
  • ellerine saglık ablacım
#10.02.2008 23:31 0 0 0