Akyaw - Sotelenmiş Sebzeler

Son güncelleme: 09.02.2013 22:14
  • sebze sotesi nasıl yapılır - sebze sotesi tarifiNelere ihtiyacımız var?

    750 gr. karışık sebze (patlıcan, taze fasulye, Çin lahanası, bambu filizi, soya filizi, havuç, balkabağı, bezelye)
    2 adet iri taze soğan
    1 diş sarımsak
    İstiridye sos
    Soya sosu
    Sızma zeytinyağı



    Nasıl yapıyoruz?

    Taze soğanı yuvarlak, diğer sebzeleri de isteğe göre yuvarlak, küp ve jülyen kesin. Taze soğanı soyulmuş bütün sarımsakla birlikte tavadaki kızgın zeytinyağında soteleyin. Sotelerken tavaya 2 çorba kaşığı dolusu istiridye sosu ve kestiğiniz sebzeleri ekleyin. Sebzeleri yüksek ateşte yaklaşık 8 dk. soteleyin. Birkaç çorba kaşığı soya sosuyla tatlandırın (sos yeterince tuzlu olduğu için ilave tuz eklemeyin). Haşlanmış pirinç veya tavada pişirilmiş balıkla servis yapabilirsiniz. Akyaw'ı (sotelenmiş sebzeler) isteğe göre köri sosla da tatlandırabilirsiniz.

    alıntı
#09.02.2013 22:14 0 0 0