Göbələk kürüsü

Son güncelleme: 20.02.2013 00:48
  • Göbələk kürüsü terifi ve terkibi - Göbələk kürüsünun hazırlanma qaydası

    noimage

    Tərkibi:

    200 q qurudulmuş göbələk
    2 yerkökü
    2-3 baş soğan
    bitki yağı
    kərə yağı
    1 st. süd
    duz

    Bu təamın dadlı alınmasının bir sirri var: qurudulmuş göbələkləri suda deyil, süddə islatmaq lazımdır.
    Göbələyin üstünə süd töküb 5-6 saat saxlayın, sonra üstünə çıxanadək su əlavə edin, vam odda 20-25 dəqiqə qaynadın. Göbələyi elə qaynadığı mayedə də soyudun.

    Bu müddətdə soğanı kubik doğrayın, yerkökünü sürtgəcdən keçirin. Əvvəlcə soğanı, sonra yerkökünü bitki yağında qovurun.

    Soyuyandan sonra göbələyi xırda doğrayın. Soğanla yerköküyə əlavə edin. Duz vurun, kərə yağı əlavə edib daha 10 dəqiqə bişirin.

    Başqa ədviyyat vurmaq məsləhət deyil, çünki o, göbələklə kərə yağının ətrini "öldürür".

    Nuş olsun...
#20.02.2013 00:48 0 0 0