Türkiye Türk Milletinin Olmadığı Noktaya Gelip Yugoslavyaya Döner

Son güncelleme: 28.03.2013 12:01
  • Emekli Büyükelçi Şükrü Elekdağ Erdoğan'ın "Biz her türlü milliyetçiliği ayağımızın altına alan bir iktidarız" açıklamasına Twitter'da cevap verdi. Elekdağ "Telkinim hatanızdan dönme erdemini göstermenizdir" dedi. Başbakan'ın sözlerini iki açıdan ele aldığını belirten Elekdağ şunları yazdı:

    "Birincisi, 'her türlü milliyetçilik' ifadesi, Kurtuluş Savaşı'nda şahlanarak Anadolu'yu düşmandan arındıran Türk milliyetçiliğini de kapsıyor. Bu nedenle ben zât-ı âlinize soruyorum: Milliyetçilik duygusu ile millet olarak var olma ve yaşama azmi Kurtuluş Savaşımızda bir şuur ve iman hâlinde yaşamasaydı, bugün hür, haysiyetli ve şerefli bir millet olarak ayakta kalabilir miydik? Anadolu düşman kuvvetlerinden arındırılabilir ve Türkiye Cumhuriyeti kurulabilir miydi?

    İkincisi Sayın Başbakan, 'Türk milleti', asla ve kat'a bir kavmin, bir ırkın veya bir etnik grubun adı değildir.

    Bir gönül bağı olan Atatürk milliyetçiliği, diğer milliyetçi akımların sizi rahatsız eden sakatlıklarından arındırılmıştır. Şöyle ki: Atatürk milliyetçiliği, ırkçılık, Turancılık karşıtıdır, kafatasçılığı reddeder, özgürlükçü ve eşitlikçidir, demokrasiyi hedefler, dünya ile barışıktır, başka milletleri ne hakir ne de kendinden üstün görür.

    En önemlisi de, Atatürk milliyetçiliği, Türk halkını, tüm toplum bireylerini dil, kültür ve tarih bilinci temelinde 'Türk Milleti' ve 'Türklük' şemsiyesi altında birleştiren bir toplumsal yapıdır. Bu milliyetçiliği 'ayak altına almaya' kalkarsanız, o zaman, Türkiye halkını milli kimlikten ve aidiyet duygusundan yoksun bırakır, bölünmüş, ufalanmış, dejenere bir kitleye dönüştürürsünüz.

    Türkiye'yi, Türk milletinin var olmadığı bir noktaya getirirseniz, Türkiye Yugoslavya'ya döner, parçalanır."

    19.03.2013
    Can ATAKLI
#19.03.2013 10:14 0 0 0
  • emeğine yüreğine sağlıkkkkkkk
#19.03.2013 13:07 0 0 0
  • teşekürler.
#19.03.2013 13:10 0 0 0
  • Atatürk milliyetçiliği,.......................... kafatasçılığı reddeder............

    Şükrü Elekdağ gibi entellektüel bir insanın,
    Mimar Sİnan ve Selçuklu Sultanlarının kafataslarının mezarlarından çıkartılıp ölçüldüğünü bilmiyor olması pek ihtimal dahilinde değil...

    Farzedelimki o bilmiyor..Peki ya Can ATAKLI...
    Oda mı bilmiyor da ,bir kenara not olarak bu bilgiyi düşmemiş...

    Yoksa bu ikisi de diğerleri gibi ezberletilen resmi tarihten gayrısına gözlerini kulaklarını tıkamışlarmı?
#19.03.2013 16:50 0 0 0
  • Milliyetçiliğin hiçbir insanlık literatüründe eşitlik ve demokratik bir kavramsal yapısı yoktur. Peygamber(S.A.V) islamı aleme elçi vazifesinde gönderilmiştir. Burada milliyetçilik yoktur. Türk ırkı islamiyeti evrensel bir din olarak kabul etmiştir. arapların dini olarak değil burada da milliyetçilik yoktur. Osmanlı imparatorluğu bırakın din dil ırk milliyetçiliğini insan olmayanları hayvanları bile gözetmiştir.

    Hakeza Sözün özü, milliyetçilik denilen kavram ne maneviyatın ne de insanlığın özünde yoktur. vesvese üretimi bir safsatadır. Ayrıca yazıda değinmek istediğim ve yanlış bulduğum bir söylem vardır ki, Kurtuluş savaşında Anadolu'yu şahlandırarak kuvvenlendiren ve anadolu insanını ayakta tutan milliyetçilik değildir.(sayın başbakanın o sözünden ötürü bu söyleydiği şeyle kesin birşekilde ilişkilendiriyor ne alaka ise sanki tayyip erdoğanın beynine hükmediyor adam(!).) Kurtuluş savaşında insanların yüreğindeki cesaret imandandır. Bileğindeki kuvvet arkasındaki yüzbinlerce melek ordusundandır. Zihnindeki salim irade ise örf adetin vermiş olduğu itikattandır. Kimse kalkıpta böyle safsatalarla salata yapmasın ortaya hiç tadı yok beyler. sirkesi fazla kaçmış marul tarlası gibi.

    Bu yüzden ne anadolu milliyetçilikle kurtuldu ne de milletçiliğin insanlıkla alakası var ne de tayyip erdoğan milliyetçilikle ilgili konuşurken insanlarımızın değer yargılarına hakareti yoktur.
#20.03.2013 13:18 0 0 0
  • AKP, Anadolu'yu Ermeni ve Rum yerleşimine açacak!

    Tayyip Erdoğan, millet, milliyet ve milliyetçilik konusundaki çelişkilerini düzeltmeye çalışırken, Çanakkale zaferine, şehitlere yani kendi ifadesiyle "kelle"lere, İstiklal Marşı'na ve Mehmet Akif'e sığınarak "Türkiye aslına rücu ediyor. 'Bir zamanlar bizde millet, hem nasıl milletmişiz, gelmişiz dünyaya milliyet nedir öğretmişiz.' Biz şimdi bu hale döndük" diyor.
    Bu sözlere kimsenin bir diyeceği yok ama, Erdoğan'ın kafasındaki millet, Türk Milleti değil. Ona göre, Türkler de milletin etnik unsurlarından biri.. Peki milletin adı ne? Erdoğan, kafasındaki milletin adını henüz telaffuz etmedi ama konuşmalarının içeriğinden milletin adını "İslam milleti" diye tanımladığı belli.


    ***


    Meseleye İslam dünyası açısından bakacak olursak.. "İslam dininin tebliğinden itibaren geçen 1434 yıl içinde meydana gelen savaşlarda en kısa zamanda en çok Müslüman, hangi Müslüman liderin yardımlarıyla öldürülmüştür?" diye soralım. Irak savaşında Müslümanlar, Türkiye'nin hava sahası üzerinden bombalanmadı mı? Irak'ta 1.5 milyon Müslüman öldürülmedi mi? Tayyip Erdoğan, Amerikan askerlerinin sağ salim ülkelerine dönmeleri için dua etmedi mi? Yine, Afganistan'daki, Libya'daki katliamlara kim destek verdi? Suriye'de, aralarında katillerin barındığı çeteleri kim destekliyor? Bu mudur İslam milliyetçiliği?


    ***


    AKP'nin gerçekte İslam dini ile de hiçbir ilgisinin olmadığını Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Moskova'da ispatladı ve "Geçmişte yapılan bazı yanlışlıklar yüzünden ülkemizi terk etmiş Hristiyan ve Yahudiler var. Hepsine 'Ülkenize geri dönebilirsiniz' diyoruz" dedi.
    Ermeniler ve Rumlar, Türkiye'den niçin gitti? Ermeniler, savaş sırasında isyan etti, katliam yaptı, bu yüzden tehcir edildiler. Rumlar da çeteler kurdu ve aynı yola başvurdu. Lozan'da karşı tarafın önerisi ile mübadeleye başvuruldu ve bu çerçevede anlaşmalı olarak Yunanistan'a gittiler.
    Ömer Çelik, bu konuda bireysel bir çıkış yapmış değil. Genel Başkanı olan Tayyip Erdoğan da bir Ortodoks manastırını ziyaret ederek patriğe yardım sözü vermiş ve Hıristiyanların Türkiye'den kovulmalarının "faşistçe" bir uygulama olduğunu söylemişti?
    Şimdi Türkiye'yi Ermeni ve Rum yerleşimine açmak mı İslam milliyetçiliği?
    Yine 2009'un Aralık ayında Patrik Bartholomeos'un sözcüsü Dositheos Anagnostopulos, Alman Süddeutsche Zeitung gazetesinde yazan Kai Strittmatter'e "Hıristiyanlar için böylesine girişimde bulunan bir Başbakan görmedim" demişti? Bu mudur İslam milletinin milliyetçiliği?


    ***


    Yine Tayyip Erdoğan bir müjde verdi ve "Türkmenistan Devlet Başkanı Muhammedov'un isteği üzerine, Türkmenistan'ın Merv şehrinde bulunan Büyük Selçuklu Hükümdarı Alparslan'ın mezarını tespit edip burada bir türbe yapılması konusunda çalışmaları başlattık" dedi.
    Çok güzel de Alparslan için tarihçiler, "Türklere Anadolu'nun kapılarını açan adam" der. Tarihçiler, Tayyip Erdoğan için ne diyecek? "Türk devletinin anayasasından Türk adını çıkarmak istedi, Türklere Anadolu'yu dar etmek için çalıştı ama başaramadı" diyecekler.. Başka ne diyecekler? "ABD'de, 5 Kasım 2007'de Beyaz Saray'da alınan bir kararı uygulayıp Türk Silahlı Kuvvetleri'ne diz çöktürmek istedi. Sahte deliller uydurup, Türk subayları ve aydınlarının şahsında Türk Milleti'nin direnç gücünü yok etmek istedi ama, millet onu affetmedi" diyecekler.
    Bakın, çok zaman milliyetçileri pasifize ettiği için eleştirdiğim MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bile daha şimdiden "AKP Çanakkale'de durdurulanların elçisi, Sakarya'da tekmelenenlerin ileri karakolu, Dumlupınar'da kovulanların ta kendisidir" diyor..

    ARSLAN BULUT...
#20.03.2013 14:30 0 0 0
  • Osmanlı savaşa giderken
    Aslın baban
    Neslin deden
    Hep kahraman TÜRK MİLLETİ

    Diyen b,r TÜRK devletiydi..
    Karşısına çıkan iç ve dış hiç bir haini hainleri yaşatmadı ..
    Kurtuluş savaşını yaparken yanımızda başka milletler degil kendi milleti,miz vardı... Arkamızdan vuran ARAP RUM ERMENİ VE Kürtlerdi..

    SİZE ÖYLE BİR VATAN ALDIMKİ EBEDİYYEN SİZİN OLACAKTIR...

    diyen büyük komutan ALPARSLAN BİZE TÜRK iyeyi bıraktı....
#20.03.2013 14:38 0 0 0
  • teşekkürler ellerine ğözlerine sağlık..işde bu.
#20.03.2013 14:52 0 0 0
  • Şu AK partinin hakkından bi gelebilseydiniz..Baya bi hizmet edecektiniz memlekete...Bilmezmiyiz ya..
    Yaptıklarınız yapacaklarınızın teminatıdır...öyle ya...
    LAFA BAKILMAZ..AİNESİ İŞTİR KİŞİNİN demiş bir zât..

    Olmadı işte ...olmadı olll_mu_yoorr
    Millet alayınızın hakkından geliyor her seferinde..Seçimler yaklaşıyor..
    Yine gömecek Bu Millet alayınızı sandığa...
#20.03.2013 17:09 0 0 0
  • Başkalarının laf süngüsünü mermisi bitmiş martinilerinize takmayın arkadaşlar kendi fikirlerinizi yazın.

    Tayyip erdoğan hususunda yapılan diasporalara ayak uyduran ve büyük bir milletin uyanışına önayak olan liderin şahlanışına çamur bulaştırmaya çalışan dış mihrakların yüzyıllık sinsi plan yapan siyonistlerin oyunlarına gelmeyin arkadaşlar kendi düşüncelerinizi değer yargılanırınızı kontrol edin ve gündemi günlerce yapılan faaliyetleri inceleyin yok ömer çelik şuraya gitmiş şöyle yapmış tayyip erdoğan böyle demiş.

    Türkiye karıştırıcı kesim osmanlı yıllarında yaptığı gibi şimdi de atıyor bir taş kuyuya türk milleti o taşın peşine düşüyor çıkarmak için. biz bu laf kalabalıklarıyla uğraşırken o hainler millete hizmet eden tayyip erdoğanın kuyusunu kazmaya kendi insanına kötülük yapıyor intibasına itiyorlar. Ayrıca ben milliyetçiliğin dünya litaretüründe yeri yoktur yanlış birşey diyorum arkadaş sen hala milliyetçiliği savunuyorsun.
#20.03.2013 18:54 0 0 0
  • Türk milletiyim evet ve kendi fikrimide yazdım sen okuyamadın galiba.Eleştirirken kişilerin dediklerini yazmak başkalarınınn fikrimi oluyor.
    Dünya literatüründe milliyetçilik yokmuşş =) öylemi.. Hangi literatürü okuyup üstelikde yanlış olduguna karar verdin..
    Sizde millet kavramı olamayabilir normal..
    Bende var ve bundan da gurur duyarım savunurumda...
    Milletsizler var diye bırakacagızmı sanıyorsunuz..
    Üçbeş çapulcu cuyu sevindirecem diye onların mliliyetçiligini kardeşlik maskesiyle kabul edeceksiniz çözüm süreci adı altında pis bir teröristi önder ilan edenleri adam yerine koyup konuşturacaksınız .. SÖZ TÜRK e gelince böyle bişey yok .. BUna ancak gaflet delalet hatta ihanet denilir..
#20.03.2013 20:57 0 0 0
  • sen millet ile milliyetçilik arasında kavram mealini çözememişsin ki bu konuda seninle açık oturum yapalım. ben milliyetçiliği ırkçılık ayrımcılık sınıf oluşturma bazında gördüğümü ifade ediyorum sen beni milleti olmayan bir araf ilan ediyorsun. ne diyim. algılarımız farklı. çapulcu diye de bahsettiğin insaları kürtler mi yoksa pkk lılarmı diye parantez içinde açıklamanı isterim çünkü kürt insanı kandırılanlar haricinde sadık ve bağlı vefalı insanlardır. kurtuluş savaşında onlar çanakkalede de vardı sakarya da da musul kerkük te de vardı balkanlarda da. geçmişi bilmeden bir milleti yaftalamayacağını düşünüyorum. bu yüzden yineleyerek söylüyorum MİLLETÇİLİĞİ değil MİLLİYETÇİLİĞİ kabul etmiyorum. Allah katında herkese bir dir eşittir allah onlara sen ingilizsin sen türksün ya da sen peygamber ırkındansın arapsın hadi koşarakj git cennetemi diyecek kesinlikle haşa. bu yüzden milliyetçilik denilen şeyi kabul etmiyorum. sen istersen kabul et.
#20.03.2013 21:31 0 0 0
  • tamam arkadaşlar uzatmayın artık bukadarrrrrrrr meseleyiiiii
#20.03.2013 21:35 0 0 0
  • nuran34 burası tartışma ve bilgi paylaşma platformu değilmi uzatma derken buranın tabiatına aykırı konuşuyorsun bence. hani hakaretleşsek saygısızlık etsek birbirimize haklısın. ama burası yazmak yazmak ve yazmak için.
#20.03.2013 21:39 0 0 0
  • tamam be bir şey dediğimiz yokkkk beyefendi bu kadar agresif olmasanız iyi olur dimi
#20.03.2013 22:07 0 0 0
  • Mustafa Kemâl Atatürk, bir Türk milliyetçisidir. 22 Mayıs 1919'da yazdığı raporda millî birlik, millî egemenlik ve Türk duygusunu amaç edinmişti. İlk hedef Türk milletinin Türkiye'de bağımsızlığını elde etmesidir. Türk milletinin oluşumunda tabiî ve tarihî bağlar ki, dil birliği, tarihî hatıralar, ahlakî örf ve âdetlerde ortak karakter, yurt ve siyasî varlıkta birlik şartlarıdır ve bunların hepsi de Türk milletinde vardır. Ortak kültür mirasına sahip fertlerin teşkil ettiği millî birlik ise, bütün bu unsurların bağları ile kuvvetlenir. Atatürk'ün deyimi ile, "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözünü millî benliğimizin bir ifadesi olarak kullanabiliriz

    (Sen konuyu yanliş değerlendiriyorsun milliyetçiliği dine alet ediyorsun din ayrı bir konu )
#21.03.2013 07:13 0 0 0
  • @nuran34 adlı üyeden alıntı:
    tamam be bir şey dediğimiz yokkkk beyefendi bu kadar agresif olmasanız iyi olur dimi
    Orijinali Göster...


    yo hayır estağfirullah agresif değilim. Gayet sakinim kırma niyeti değil söylemlerim sadece bildiklerimin doğru olduğunu savunuyorum herkes gibi. bunları burdan başka daha uygun olann bir platform olmadığı için dile getiriyorum. aksi takdirde kimseyi üzmek istemem kusura bakmayın.
#21.03.2013 13:16 0 0 0
  • @yol.50 adlı üyeden alıntı:
    Mustafa Kemâl Atatürk, bir Türk milliyetçisidir. 22 Mayıs 1919'da yazdığı raporda millî birlik, millî egemenlik ve Türk duygusunu amaç edinmişti. İlk hedef Türk milletinin Türkiye'de bağımsızlığını elde etmesidir. Türk milletinin oluşumunda tabiî ve tarihî bağlar ki, dil birliği, tarihî hatıralar, ahlakî örf ve âdetlerde ortak karakter, yurt ve siyasî varlıkta birlik şartlarıdır ve bunların hepsi de Türk milletinde vardır. Ortak kültür mirasına sahip fertlerin teşkil ettiği millî birlik ise, bütün bu unsurların bağları ile kuvvetlenir. Atatürk'ün deyimi ile, "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözünü millî benliğimizin bir ifadesi olarak kullanabiliriz

    (Sen konuyu yanliş değerlendiriyorsun milliyetçiliği dine alet ediyorsun din ayrı bir konu )
    Orijinali Göster...
    Mustafa Kemâl Atatürk, bir Türk milliyetçisidir. 22 Mayıs 1919'da yazdığı raporda millî birlik, millî egemenlik ve Türk duygusunu amaç edinmişti. İlk hedef Türk milletinin Türkiye'de bağımsızlığını elde etmesidir. Türk milletinin oluşumunda tabiî ve tarihî bağlar ki, dil birliği, tarihî hatıralar, ahlakî örf ve âdetlerde ortak karakter, yurt ve siyasî varlıkta birlik şartlarıdır ve bunların hepsi de Türk milletinde vardır. Ortak kültür mirasına sahip fertlerin teşkil ettiği millî birlik ise, bütün bu unsurların bağları ile kuvvetlenir. Atatürk'ün deyimi ile, "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözünü millî benliğimizin bir ifadesi olarak kullanabiliriz

    (Sen konuyu yanliş değerlendiriyorsun milliyetçiliği dine alet ediyorsun din ayrı bir konu )

    Ben de daima ne mutlu müslümanım diyene ve öyle yaşayana diyorum... ötesini kabul etmiyorum.
#21.03.2013 13:17 0 0 0
  • bu senin düşüncen ben elhamdrulillah hem müslümanım hem türküm hem milliyetciyim...
#21.03.2013 13:19 0 0 0