Karıncalardan Kurtulmak İçin Ne Yapmalı?

Son güncelleme: 16.04.2013 09:37
  • evdeki karıncalara kesin çözüm - karıncalara bitkisel çözüm - karıncalara doğal çözüm - karıncalardan kurtulmanın yolları



    Kadınların en sevmedikleri şeyler arasında yer almaktadır karıncalar. Çünkü, karıncaların en çok gezindikleri yerler, evlerin mutfak bölümleridir. Kadınlar yemek yaparken, hem yemek ile ilgilenmelidirler; hem de yemeklerin içerisine karınca girmemesi için özel bir çaba sarfetmelidirler. Bu durum ise elbette, kadınların hem yemek yapma sürelerini uzatmakta; hem de göz zevklerini bozmaktadır… Bu işin bir çözüm yolu olmalı… İşte size, karıncalardan kurtulmanın püf noktaları:




    Karıncalardan Kurtulmak İçin Ne Yapmalı?

    Karıncalardan kurtulmak için yapmanız gereken ilk şey, mutfağınızda, açık olan herhangi bir yerde; herhangi bir yiyecek bırakmamaktır. Çünkü, en temel olarak şunu bilmeniz gerekmektedir ki: karıncalar, mutfağınızda yiyecek aramaktadırlar. Ve, karıncalar, sizin mutfağınızda herhangi bir yiyecek bulamazlarsa, sizin mutfağınızda karınlarını doyuramayıp, evlerine götürecek bir şey bulamayacaklarını anlayacak; ve sizin mutfağınızdan medet ummaktan vazgeçerek, kendilerine başka bir yer aramaya çalışacaklardır.

    Temizliğe Dikkat Etmelisiniz

    Mutfağınızda bulunan her yüzeyi; ve kullandığınız her eşyayı, karıncalardan kurtulmak için temiz bırakmalısınız. Özellikle tahta kaşıklarda, karıncalar bol olarak gezinmektedirler; bunun nedeni, tahta kaşıklardaki yağların zor temizlenmesidir. Bu konuya çok dikkat etmelisiniz. Mutfağınızda bir şey döküldüğünü görüyorsanız; bunu hemen temizlemelisiniz. Karıncalar, herhangi bir kiri bile yiyecek olarak düşünüp, sizin mutfağınızda yer işgal edebilirler.

    Evlerinizdeki köşe bölgeleri her iki ayda bir, içeriğinde piretrin bulunan bir böcek ilacı ile ilaçlayın. Piretrin, özellikle karıncalar üzerinde etkilidir; ve karıncalardan kurtulmak için sizin destekçiniz niteliğinde olacaktır.

    Evinizin köşe bölümlerini ilaçlarken, çöp kutularınıza da ilaç bırakmayı unutmayın. Ve belki de karıncaların çöp kutunuza geldiklerini düşünün: o halde ne yapmanız gerektiği konusunda fikir yürütmeniz kolay olacaktır; yapılması gereken şey basit: çöp kutunuzu, evin giriş kapısında bir yerlere bırakmak. Bu durumda, karıncalar tüm evinizi gezmek durumunda kalmayacaklardır; ve karıncalardan kurtulmak için harcayacağınız çaba da daha az olacaktır.

    Eviniz tahta döşemeli ise, karıncaların, bu tahta döşemelerin köşe kenarlarına yerleştiklerini bilirsiniz. Daha kolay girip çıkabilmek için karıncaların tercih ettiği bu köşeler, karınca yuvalarının bol olarak bulunduğu yerlerdir. Karıncalar, yumurtalarını bırakmak için de tercih ettikleri yerlerdir. Piyasada satışa sunulmuş olan karınca yuvalarını, bu köşelere yerleştirmeniz sizin lehinize olacaktır.
#16.04.2013 09:37 0 0 0