Allahu Teala'nın Merhameti

Son güncelleme: 29.04.2013 11:41
  • Tirmizi'nin nakline göre, Resul'i Ekrem:
    "Kiyamet gününde ümmetimden biri, her birinin uzunlugu göz görünceye kadar olmak üzere doksan dokuz defter ile gelir. Bu defterlerin hepsi de büyük günahlarla dolmustur.
    Allah Teala:
    - Bu günahlari hep sen mi isledin, yoksa melekler ilave mi ettiler? Bunlari hatirlar misin? Diye sorar.
    Adam:
    - Evet, ya Rabbi, bütün yaptiklarimi hatirliyorum, bu günahlar hep benimdir, melekler hiçbir sey ilave etmediler, der.
    Allah Teala:
    - Sana zulmedilmez, bu doksan dokuz defter için de iki satirlik bir ibadetin var o da "La ilahe illallah Muhammedün Resulullah" mübarek kelimesidir. Haydi terazinin basina gel buyurur. Adam da terazi basina gelir. Terazinin bir gözüne 99 defteri ve bir gözüne de Kelime-i Tevhid yazili olan kagidi korlar ve bu kagit agir gelerek adam Cennete girer. Zira içinde Lafza-i Celal bulunan Kelime-i Tevhid'e hiçbir sey agir gelmez." Buyurdu.

    Yine nakledildigine göre, kiyamet günü terazi basinda günahlari agir gelen bir kisinin cehenneme gitmesi emredilir. Bu adamin kirpiklerinden bir kil " Ya Rab, senin peygamberin, "Allah korkusundan yas akitan göze cehennem atesi haramdir" buyurdu. Halbuki biz senin korkundan bu adamin akittigi göz yaslarindan islandik" der. Allah Teala'da adami afveder. Cebrail Aleyhisselam da bu durumu böylece mahser halkina duyurur.
    Yine nakledildigine göre, terazi basinda adamin birinin günahlari agir gelir. Ahirette sevap alisverisi oldugu için bir miktar sevap bulmak üzere kendisine müsaade edilir. O da bir dostuna basvurur. Dostu Allah rizasi için bütün sevaplarini ona verir.
    Allah Teala adama:
    - Sen ne yaptin, sevapsiz Cennete girilmeyecegini bilmez misin? Buyurur. Adam:
    - Bu dünyada senin rizan için beni severdi, ben de simdi senin rizan için kendimi feda ederek sevaplarimi ona verdim, der.
    Allah Teala:
    - Siz aciz kullar böyle yaparsaniz, ben merhamet edenlerin en merhametlisiyim, ikinizi de affettim girin cennete buyurur.


    SIDDIK NACI EREN EFENDI
    ÖLÜM KIYAMET VE AHIRET (215)










#29.04.2013 11:41 0 0 0