KENDİMİ TÜRKİYE'YE AİT HİSSEDİYORUM

Son güncelleme: 24.08.2004 17:34
  • Goran Bregoviç, Açık Hava Konserleri sonrası düzenlediği basın toplantısında Türkiye'de tanınmaktan mutlu olduğunu, hatta İstanbul'da yaşamak istediğini söyledi.

    Her sene Türkiye'de konser vermeyi gelenek haline getiren Goran Bregoviç, bu akşam da Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda yine hayranlarıyla buluşacak. Konser öncesi bir basın toplantısı düzenleyen Bregoviç, İstanbullu müzikseverlerin karşısına bu kez 'Düğün ve Cenaze' orkestrasıyla değil 43 kişilik yeni ekibiyle çıkacağını belirterek, 'Kendimi Türkiye'den bir sanatçı gibi görüyor ve çok rahat hissediyorum. Çünkü müziğim, Türk müziğine çok benziyor. Burada beni sevenler olduğu için de kendimle gurur duyuyorum' dedi. 'İnşallah konserimi çok beğenirsiniz. İlk defa bütün orkestramla birlikte bir konser yapacağım. Geçen seferlere göre çok daha değişik bir gösteri olacak. Daha az şarkı daha fazla enstrüman olacak. Umarım çok sıkılmazsınız' diyen Bregoviç'e orkestrada, Ortodoks Kilisesi'nden 15 kişilik ilahi korosu, yay orkestrası, biri çingene ikisi Bulgar 3 şarkıcı da eşlik edecek.

    'Kalaşnikof'u çalma dediler
    Geçtiğimiz günlerde Bursa ve Diyarbakır'da konser veren Goran Bregoviç, özellikle Diyarbakır'da konser vermenin kendisi için bir şeref olduğunu söyleyerek, 'Diyarbakır'a pekçok insanın konser vermeye gittiğini zannetmiyorum. Orada, daha fazla 'Kalaşnikof' tarzı şeyleri çaldık. Gerçi, Diyarbakır için biraz tuhaf kaçar diye 'Kalaşnikof'u tavsiye etmediler. Ama yine de çaldık' diye konuştu. Türkiye'nin başka şehirlerinde de konser vermek istediğini dile getiren müzisyen, 'Türkiye çok harika bir ülke ve birçok şehrini keşfetmek istiyorum' dedi. İstanbul'u ve Paris'i 'Avrupa'da yaşayabileceğim iki şehirden biri olarak' yorumlayan Bregoviç, 'İkisi de gerçekten yaşayan şehirler. Türkiye'deki her şeyi seviyorum. Bir ara boğazın üstünde bir ev bile almayı düşünüyordum' dedi.

    Star olmayı istemiyorum
    Düğün ve Cenaze Orkestrası'nı bırakmasının nedenini de değinen Goran Bregoviç, 'Bu Tanrı'nın yazdığı bir kader. Gençliğimde kendi ülkemde zaten bir rock-star'dım. Artık böyle bir starlığı, hayatımın bu yönde gitmesini istemiyor, etnik müziğe alaka duyuyorum. Bazen çok basit, sadece düğün ve cenazeler için müzik yaparım. Bazen de çok inişli çıkışlı yapıcı şeyler yapmayı tercih ederim' diye konuştu. dedi. Bu haberi aldıım bir haber ajansı :P
#24.08.2004 17:34 0 0 0