Cin Şişeden Çıktı

Son güncelleme: 05.06.2013 23:28
  • Akşam 19:30 suları.. Kentin dört bir yanından Taksim’e on binler akıyor. Hükümet istifa, sesleri göğe yükseliyor. Kent tarihi günlerden birini yaşıyor.
    Aşkolsun, diyoruz içimizden Beyefendi’ye... Üç günde muhalefeti örgütledi, devleştirdi. Tabii esas kara mizah gündüz saatlerinde yaşanıyor. Dünya Sigarayı Bırakma gününde, Dünya Sağlık Örgütü, Tayyip Erdoğan’a “Dumansız hava sahası” sağlamaktaki başarısından dolayı ödül veriyor. O sırada Taksim’in dört bir yanından göğe dumanlar yükseliyor. Polisin sıktığı gazın dumanları kenti kaplıyor.
    “Dumansız gün” tarihe, Türkiye’de en çok biber gazının sıkıldığı gün olarak geçiyor... Turistler bir o yana bir bu yana kaçışıyor. Olayın ne olduğunu öğrenince daha çok şaşırıyorlar. Gençler bir parktaki ağaçların kesilmesine karşı çıkmışlar. Olan bu... Ne büyük suç... Avukat Turgut Kazan telefonda:
    - Biber gazı sigara dumanına benzemez,öldürücüdür, diyor, üretici ülkeler Türkiye’de biber gazının demokrasiyi boğmak için kullanıldığı görmeli ve satışa ambargo koymalıdır...
    Gece on binler hâlâ sokaklarda. Twitter’dan askerlerin gençlere maske dağıttığı, kente takviye polislerin gönderildiği,helikopterden gaz atıldığı haberleri geliyor. Hünkar, gündemi değiştireyim derken cini şişeden çıkardı. Bu şarkı burada biteceğe benzemiyor.

    Kent vahşeti...
    Evet bir tek ağaç bile çok önemlidir... Ama mesele park, bahçe, ağaç meselesi değil.
    Mesele halkın onuruyla oynanması... Zorbalığın siyaset haline sokulması...
    - Biz karar verdik orasını AVM yapacağız...
    Bak sen... Diyor ki: Sen artık otsun... Eğer konuşursan biber gazını yersin...
    İstanbul’un dün yaşadığı kent vahşetini savaş içinde olmayan bir kentin yaşadığına kimse tanık olmamıştır. Herkes binaları yıkıp yerine park yapıyor. Bizim dikta parkı yıkıp yerine AVM yapacak... Daha doğrusu yapacak idi.. Bundan sonra zor yapar...
    Çünkü gençler ve halk uyandı...
    Yalnız Cumhuriyet’in değil. Kentin de bir imha hareketiyle karşı karşıya olduğunu gördüler.
    Köprü diye, havaalanı diye ormanların yok edilmesi yetmedi, kentin göbeğinde halka ait bir parkı da ona buna peşkeş çekecekler...
    Dünkü vahşet arasında küçük bir haber geldi geçti... Taksim’de AKM’nin onarım inşaatı da durdurulmuştu. Herhalde Taksim Meydanı için Topçu Kışlası’nın inşasından başka iyilikler de düşünülüyor. Ne var ki halk da uyandı... Mert ve yiğit gençler meydana çıktı.. Kentli onuru taşıyan herkes diklendi... En azından şu anlaşıldı ki...
    Oraya artık AVM yapamayacaklar...

    Melih AŞIK
#01.06.2013 19:11 0 0 0
  • ABD ve AB ülkeleri bu gösterileri destekliyor...Dış basın olayları yakından izliyor...Şimdi çıkıpta " Bunların arkasında ABD ve AB var... emperyalistlere uşaklık ettiklerinin farkındalar (yada değiller )" gibisinden bir söz edecek değilim..

    Oradaki mesele biraz daha farklı..Geçim kavgası ile ilgili biraz

    Taksim parkı uyşturucu satıcılarının ,travestilerin , pzvnk lerin ekmeklerini kazandıkları bir bölge..
    Adamların(!) ekmeğiyle oynarsan böyle olur işte
#01.06.2013 21:55 0 0 0
  • işin aslı öyle değil taksim meydanının bir geçmişi var bir anısı var önce hepimiz sayğılı olmalıyız..insanların özğürlüğünü ben yaptım oldu bitiyile olmaz ben istediyimi yaparım olmaz tür milleti olarak bizler baskıya ve zülüme karşı direniriz.cumartesi günü.50 yakın ilimizde halkın direniş göstersi vardı.kendiliğinden oluşan bir direniş. ve sonuç olarak halk kazandı...olaya böyle bakmalıyız....sayın gamlı...
#02.06.2013 18:16 0 0 0
  • Taksim meydanının bir geçmişi var anısı var ..Doğru
    Bu tarih sonuçta bu Milletin tarihi..öylemi..öyle

    Bu Milletin Tarihini Devlet arşivlerini tren vagonlarına yükleyip satan bir Zihniyetin şimdi" Tarihe sahip çıkmak"tan bahsetmesi biraz garip değilmi...

    Ayrıca; Taksim Meydanı tarihinden de bahsetsen iyi olur yeri gelmişken..Neler varmış,hangi yapılar varmış o meydan da..
    O yapılar şimdi nerelerdeymiş mesela?

    Bizleri biraz aydınlatabilirmisin?

    işin aslı öyle değil taksim meydanının bir geçmişi var bir anısı var önce hepimiz sayğılı olmalıyız
    bu söze şapka çıkarılır...

    Ama ;şuan orası
    Taksim parkı uyşturucu satıcılarının ,travestilerin , pzvnk lerin ekmeklerini kazandıkları bir bölge..

    değilmi?

    Tarihe saygı böylemi oluyor?

    Yoksa ; "Direniş" derken kastettiğin, "burası tarihden beri böyledir..dokundurtmayız" demek mi istedin

    ve sonuç olarak halk kazandı...olaya böyle bakmalıyız

    halka rağmen halk kazanmaz!
    Seçilmiş bir iktidar var..Oraya değil onbin, yüzbin toplasan hava!

    Yapılır bir süre sonra seçimler..Herkes Boyununda Oyununda ölçüsünü alır!

    İşte HALKIN dediği o zaman belli olur..

    olaya arada sırada vakit buldukça böylede bakmalıyız..
#02.06.2013 19:11 0 0 0
  • 2 ağaç için değer mi diyenler; Bayramları yasaklanancı susan , Şehidine kelle denildiğinde susan, Suriye'de uçağı düşürüldüğünde susan, Amerika'da askerine çuval giydirildiğinde susan, İsrail'de gemi basılıp masum vatandaşlarımız öldürüldüğünde susan, Reyhan'lıda vatandaşlarımız katledildiğinde susan , ATam'a ayyaş denildiğinde susan bir milletin direnişi değil Dirilişidir.
    Türk Milleti tarihte öldü denilen yerde Dirilen, Bitti zannedildiği anda tarihi yeniden yazmaya başlayan ŞEREFLİ BİR MİLLETDİR.
#02.06.2013 19:55 0 0 0
  • noimage

    noimage

    ne anlatıyosun arkadaşım..Kes traşı..

    Yine it köpek işbaşında..Memleketi üç beş ŞEREFSİZE BIRAKIRIZ ZANNETME
#02.06.2013 20:04 0 0 0
  • Üslubunuza dikkat edin!!!! Taksimde başlayıp tüm yurda yayılan, 50 den fazla il ve ilçe merkezindeki milyonlar üç beş kişi öylemi :)
#02.06.2013 20:24 0 0 0
  • @AySu adlı üyeden alıntı:
    Üslubunuza dikkat edin!!!! Taksimde başlayıp tüm yurda yayılan, 50 den fazla il ve ilçe merkezindeki milyonlar üç beş kişi öylemi :)
    Orijinali Göster...


    Milyonlarmı!!!:D
    Açtavuk kendini darı ambarında sanırmış..

    Devrilen Polis aracının üzerinde yazan MLKP

    Açılımı Marksist Leninist Komünist Parti galiba...

    Ben it köpekten bahsediyorum...Ve bu memlekette milyonlarca yok O İTLERDEN;)

    Her mahallede her şehirde ne kadar bulunursa işte...üç beş tane İT

    noimage
    hepside çevreci(!) .. eserlerindende anlaşılıyor
#02.06.2013 20:32 0 0 0
  • binler hatta cumhuriyet mitinglerinde yüzbinler ayakta idi :D cumhuriyeti garipler tek başına kurmuşlar ya :D
    sabırla milyonlar evlerinde bekliyor ;) DURMAK YOK YOLA EN AZ YÜZDE 60 İLE DEVAM !!!!
    OY VERMEYECEKTİM AMA BUNDAN SONRA KESİN BİR ŞEKİLDE AKP YE VERİYORUM OYUMU !!!
    SİZ DUA EDİNDE MİLYONLAR SOKAĞA DÖKÜLMESİN ... yoksa o sokaktakileri bir kaşık suda boğar !!!1
    burada ve dikmende eyleme karşı eylem düzenleniyor bilginize !!! benim vergimle alınan her kamu malına zarar verenlere hakkımı helal etmiyorum !!!
#02.06.2013 21:22 0 0 0
  • Güçlü olan halkdır.bu bir halk direnişi,dir ben bu direnişi ayakda alkışlıyorum.
#03.06.2013 07:41 0 0 0
  • benim bulunduğum bölgede..kayseri,de..halkın direnişi vardı..10.000 kişi .kendiliyinden oluşan halk kitleleri..tek bir ağızda özgürlük sesleriyle inliyordu..
#03.06.2013 08:34 0 0 0
  • İnsanlar, Taksim Gezi Parkında çadırlarını kurmuş masumane bir eylem yaparlarken, durduk yere onlara gaz,tazyikli su ve cop yağdıran hükumetin özel kolluk kuvvetleridir.

    Hükumet, polise süpürün emri verdiğinde ortalığın karışacağını araya provokatör başka gruplar karışacağını gayet iyi biliyordu ki, zaten amaçta masum insanları teröristlerle bir tutmaktı.

    Yine bu provokatör gruplar, AKP Hükumeti olarak son üç uıldır kapalı kapılar arkasında gizli pazarlıklar yürüttüğünüz terör örgütünün taşeronları değil mi zaten neden kızıyorsunuz ki ?

    Dünyanın birçok yerinde taksim gezi parkına destek eylemleri oldu hangisinde polis müdahalesi vardı ?

    Üstelikte dünyanın yarısı Türklerden nefret ederken.

    Ayrıca bu gezi parkı eyleminin büyümesinin, tüm Türkiye'ye yayılmasının altında yatan asıl neden, 11 yıllık karanlık bir Tiranlık dönemine gösterilen sabrın bardağı taşırmasıydı...

    Siz Türk hükumeti adıyla ortaya çıkacaksınız, ondan sonrada Türklüğü silmeye çalışacaksınız...

    Andımızı, Atatürk'ün veciz sözü olan Ne Mutlu Türk'ümü, yine Gençliğe hitabesini, T.C. ibaresini kaldırmaya çalışacaksınız, Anayasanın ilk üç maddesini silmek için nabız yoklayacaksınız, milliyetçiliği ayaklar altına alacaksınız, teröristlerle kapalı kapılar ardında Milletten gizli saklı pazarlıklar yürütüp anlaşmalar imzalayacaksınız, İsrail ile danışıklı dövüş yapacaksınız, her fırsatında ABD'ye gidip hükumetinizi ayakta tutan Obama'dan icazet alacaksınız, Atatürk'ü tarihten Anayasadan her yerden silmeye çalışacaksınız aklınız sıra, ondan sonra da tüm bunlara ''YA SABIR!'' çekerek izlemiş ve de en son gırtlağına kadar dolmuş bir Türk Milleti'ni, patlama noktasında teröristlikle suçlayacaksınız.

    Hiç kimse kurusa bakmasın, burası Türkiye Cumhuriyeti bir Tiranlık değil ve bu gerçeği geçte olsa birileri o boş kafalarına sokacaklar.
#03.06.2013 09:42 0 0 0
  • aynen size katılıyorum.bu bir halk direnişidir..bizleri idare edenler halkın direnişini iyi okumalıdırlar....?
#03.06.2013 10:01 0 0 0
  • Andımızı, Atatürk'ün veciz sözü olan Ne Mutlu Türk'ümü, yine Gençliğe hitabesini, T.C. ibaresini kaldırmaya çalışacaksınız, Anayasanın ilk üç maddesini silmek için nabız yoklayacaksınız, milliyetçiliği ayaklar altına alacaksınız, teröristlerle kapalı kapılar ardında Milletten gizli saklı pazarlıklar yürütüp anlaşmalar imzalayacaksınız, İsrail ile danışıklı dövüş yapacaksınız, her fırsatında ABD'ye gidip hükumetinizi ayakta tutan Obama'dan icazet alacaksınız, Atatürk'ü tarihten Anayasadan her yerden silmeye çalışacaksınız aklınız sıra, ondan sonra da tüm bunlara ''YA SABIR!'' çekerek izlemiş ve de en son gırtlağına kadar dolmuş bir Türk Milleti'ni, patlama noktasında teröristlikle suçlayacaksınız.

    Hiç kimse kurusa bakmasın, burası Türkiye Cumhuriyeti bir Tiranlık değil ve bu gerçeği geçte olsa birileri o boş kafalarına sokacaklar.harikasın birsum
#03.06.2013 12:03 0 0 0
  • Devrimciler devrim yaptı!
#03.06.2013 20:09 0 0 0
  • @gamLı adlı üyeden alıntı:
    Devrimciler devrim yaptı!
    Orijinali Göster...


    evet erken seçim istiyoruz devrim yapmak için :D yüzde 60 ve 4 . kez tek başına iktidar olacak olan bu hükümeti bazıları artık ayakta alkışlasın diye
    ve bi koli de soda dağıtmak lazım e malum hazımsızlığa iyi gelir :D
    düşen akp oyları bu eylemciler sayesinde çıkışta
#03.06.2013 20:37 0 0 0
  • @ZELAL adlı üyeden alıntı:
    [alinti=#5022858]gamLı[/alinti]

    evet erken seçim istiyoruz devrim yapmak için :D yüzde 60 ve 4 . kez tek başına iktidar olacak olan bu hükümeti bazıları artık ayakta alkışlasın diye
    ve bi koli de soda dağıtmak lazım e malum hazımsızlığa iyi gelir :D
    düşen akp oyları bu eylemciler sayesinde çıkışta

    Orijinali Göster...


    evet erken seçim istiyoruz devrim yapmak için :D yüzde 60 ve 4 . kez tek başına iktidar olacak olan bu hükümeti bazıları artık ayakta alkışlasın diye
    ve bi koli de soda dağıtmak lazım e malum hazımsızlığa iyi gelir :D
    düşen akp oyları bu eylemciler sayesinde çıkışta


    Bizde arkadaşlarla erken seçimi konuşuyorduk bugün
    Taksim parkında Devrim(!) yapanlara ,Beşiktas sahilinde Memleket kurtaranlara(!); DEVRİM nasıl yapılırmışı göstermenin zamanı erkene alınsın!

    Erken Seçim İstiyoruz
#03.06.2013 20:48 0 0 0
  • nedense hep aklıma cumhuriyet mitingleri geliyor yalnız tek bir farkla oradaki halk daha duyarlıydı yakıp yıkmıyordu hiç olmazsa :D ama yinede akpnin ekmeğine yağ çalmışlardı cumhuriyetin onların tekelinde olmadığı sandıkta açıkça gösterilmişti !
    tarih tekerrürden ibarettir aynı şey bu sefer katlanarak olacak ve yüzde 50 de sınırda olan akp nin oyları yüzde 53 e çıkmış bile !
    izmir de o kadar fuar yapılırken kesilen ağaçların hesabı da chp ye zamanında neden sorulmadı !
    birileri düğmeye yine bastı ve borsa düşüyor neden acaba!
    birileri yine zengin olma peşinde uyumaya devam edin ! bu olayları destekleyenler nefret ettikleri amerika israil suriye gibi ülkelerin oyununa çok güzel devam ediyorsunuz! tebrik etmek lazım :)))
    kim uyuyor kimler bu oyunlara gelmiyor belli
    bu eylemciler yüzünden ben bugün 2 saat geç geldim evime ve hakkımı helal etmiyorum !

    noimage
    bu mu halk bunlar mı beni temsil ediyor !!!!!!
    yazıklar olsun
    camiye en temiz olması gereken yere o pis ayakları ile giriyorlar ! saygısızlar Allah bilir ya bir de pis pis içki kokuyorlardır bunlar
#03.06.2013 21:03 0 0 0
  • @ZELAL adlı üyeden alıntı:
    nedense hep aklıma cumhuriyet mitingleri geliyor yalnız tek bir farkla oradaki halk daha duyarlıydı yakıp yıkmıyordu hiç olmazsa :D ama yinede akpnin ekmeğine yağ çalmışlardı cumhuriyetin onların tekelinde olmadığı sandıkta açıkça gösterilmişti !
    tarih tekerrürden ibarettir aynı şey bu sefer katlanarak olacak ve yüzde 50 de sınırda olan akp nin oyları yüzde 53 e çıkmış bile !
    izmir de o kadar fuar yapılırken kesilen ağaçların hesabı da chp ye zamanında neden sorulmadı !
    birileri düğmeye yine bastı ve borsa düşüyor neden acaba!
    birileri yine zengin olma peşinde uyumaya devam edin ! bu olayları destekleyenler nefret ettikleri amerika israil suriye gibi ülkelerin oyununa çok güzel devam ediyorsunuz! tebrik etmek lazım :)))
    kim uyuyor kimler bu oyunlara gelmiyor belli
    bu eylemciler yüzünden ben bugün 2 saat geç geldim evime ve hakkımı helal etmiyorum !

    noimage
    bu mu halk bunlar mı beni temsil ediyor !!!!!!
    yazıklar olsun
    camiye en temiz olması gereken yere o pis ayakları ile giriyorlar ! saygısızlar Allah bilir ya bir de pis pis içki kokuyorlardır bunlar
    Orijinali Göster...



    Bunlar kendi tarifleriyle " Mustafa Kemal in askerleri"...
    Hayatlarında Cami kapısından içeri adım atmadıkları belli..
    Hayvanoğlu hayvanlar

    Bu memlekette Türk_Kürt savaşı çıkmadı...
    Ama;
    Müslüman _Putperest savaşı henüz belirsizliğini koruyor..
    Heran herşey olabilir
#03.06.2013 22:19 0 0 0