Şairin Ölüm Listesi - Cengizhan Konuş

Son güncelleme: 13.06.2013 17:14
  • cengizhan konuş sözleri - cengizhan konuş yazıları - cahit zarifoğlu hakkında - ölümle ilgili yazılar



    noimage


    Şairin Ölüm Listesi | Cahit Zarifoğlu


    Kalbimden kopan fırtınaları dindirecek kadar dingin bir sükûnet. Alın yazımdan başka bir yazıda geçmesin adım diyorum. Yatağını zorlayan nehirlerde yıkamalı ruh acıtan düşleri. Kıyamet ile kıyam arasına serdiğim seccadede kıvam bulan şiirin ayet gibi tahiyyatıma oturması kadar anlamlı bir sessizlik olmalı bunun anlamı. Gözlerime duran gözyaşlarının işaret ettiği yaşamak bu olmalı. Durduğum noktanın kimliği bana üryan değil mi? Bir çığlık nasıl oturursa adamın boğazına, otların beline nasıl sarılırsa sarhoş bir rüzgâr; işte öyle yaşıyorum sonsuz rengiyle ölümün hayat ahengini. Kırılırsa kalem, susarım dilimin ölçüsünce.

    Ağzımın içindeki diriliğin abdest gibi beni yıkamasını bekliyorum. İyi olmanın bedeliydi belki de bedeller ödeyerek yaşamak. Sarsıntısız geçen anı olmamış değil de, olgunlaşmamış kabul edebilmenin zinhar ağırlığıydı sırtımdaki sırat. Hayır, bu sırat bu siret değil. Yanabilmenin edep ölçüsünü yangına sığdırabilmek ne demekti? Atlar koşarken oraya doğru, orası neresiydi? Kadınlar ve aşklar yokluktu bu yüzden. Uzaklara yollanan kervanlar heybelerinde neyi taşıyorlardı? Cami avlularında abdestimin yıkanma eylemine uyup yıkandığım şeyin aşinalığına aşinaydım. Zifiri yalnızlıktı şiirin demleniş biçimi.

    Olabilmekti belki de bütün mesele. Ruh sorgulamanın aynaki yansımasıydı iman. Ateşle yıkanan kalbin sınanışına elbette tanıktı gözlerim. Var oluşa siga çeken yoklukla tamdı hayat. Eksilen her neyse artan acılarımdı. Genç gelen ölüme sonsuz bir merhabayla selam edebilecek bir yüreğin durağan şarkıları ayağa kaldıran gülümseyişini bellettin bana. Uykundan uyandığında yanının şehrine sığınmanın çaresi yok mu?

    Bağışlanmanı dilemek bir kuşa yem vermek gibi huzur verici. Adının acziyeti güç veriyor acziyetime. İçimde perişan bir ihtilaldir gözlerimin ardına takılışı. Hepimizin gideceği yerde olduğunu bilmek ne güzel.

    Zarif bir kuş. Acziyetle kuvvetlenen bir hayat. Sesini sevmek ne güzel.

    | Cengizhan Konuş.
#09.06.2013 09:10 0 0 0
  • Paylaşım adına teşekkürler
#13.06.2013 10:16 0 0 0
  • teşekkürler arkadaşım
#13.06.2013 16:50 0 0 0
  • cihit zarifoğlu söylemişse güzel söylemiştir
    teşekkürler kanka :)
#13.06.2013 16:58 0 0 0
  • gözlerine sağlık olsun teşekkürler kanka
#13.06.2013 17:14 0 0 0