Mutfaktaki Sebzelerin Isı Derecesi Nasıl Olmalı

Son güncelleme: 21.06.2013 18:26
  • sebzelerin saklanması - salata sebzelerinin hazırlanması - yıkanan sebzeler nasıl saklanırSalata yapmak için kesilip hazırlanmış sebzeler, küçük parçalar halinde kesilmiş havuçlar, mantarlar, temizlenmiş ıspanaklar. Bütün bunlar temizlenmiş, parçalara ayrılmış naylon torbalara ya da küçük paketlere koyulmuş.

    Bu şekilde hareket etmek mutfakta harcanan zamanı kısaltıyor, buzdolabında daha az yer kaplıyor. Peki ama bu yiyecekler tazeliklerini ne kadar koruyorlar ve ne derece garantililer?

    Bu yiyeceklerin tazeliklerini koruması için en önemli şart bulunduğu ortamın sıcaklığının fazla değişken olmaması. Çabuk bozulmasını önlemek için de bakterilerle nasıl savaşmak gerektiğini bilmek gerekiyor.

    Bunun için ilk olarak kalitesinden emin olunan sebzeler seçilmeli ve temizlerken çok dikkat edilmeli. Ayrıca sebzelerin içinde bulunan doğal mikropların çabuk üremelerine izin vermemeli. Bu mikroplar zararsız olmalarına rağmen yiyeceğin bozulmasına neden olabilirler.


    Sebzeler yıkandıktan sonra kesilirken de 0 ile 14 derecelik bir ısı içerisinde muhafaza edilmesi gerekiyor. Ama yine de tam bir hijyen sağlanabilmesi için soğuk hava akımının kesinlikle kesilmemesi lazım. Buzdolabına giren bir yiyeceğin dört dereceyi geçmeyen bir ısıda bekletilmesi gerektiği belirtiliyor.

    alıntı
#21.06.2013 18:26 0 0 0