Karaciğer Dostu Sebzeler

Son güncelleme: 22.06.2013 18:46
  • karaciğere iyi gelen sebzeler - şifalı sebzeler - enginarın sağlığa yararları - karaciğer dostu kerevizEnginar ve karnabahar, karaciğerimizin can dostudur. Bu nedenle, zaman zaman enginar ve karnabaharın yapraklarını çiğ olarak çiğneyip suyunu yutmakta büyük yarar var. Pişirildikçe iki bitki de bu özelliğini yitirir. Pişirirken de bu sebzeleri gereğinden fazla haşlamamaya dikkat edin.

    Kereviz, badem, kestane, pancar, patlıcan, brokoli, enginar, turp, zeytin gibi gıdalar karaciğerin dostudurlar ve bunların bolca tüketilmeye başlanmaları karaciğerin normal çalışma gücüne kavuşmasında karaciğere ciddi oranda destek olur.

    Fakat hangi sebzenin hangi karaciğer hastasına ne oranda fayda sağlayacağını daha önceden kestirebilmek fevkalade zordur.

    Genel olarak bu sebze ve gıdaların karaciğere fayda sağladığı yüzyıllardır deneme yanılma yoluyla insanların tespit etmiş oldukları bilgilerle başlamış son yıllarda yapılmış bilimsel araştırmalarla bunların içindeki bazı maddelerin kimyasal element ve vitaminleri, enzimlerin karaciğere fayda sağladığı tespit edilmiştir.

    alıntı
#22.06.2013 18:46 0 0 0