İslam Tarihinden Altın Levhalar Senaryo Yarışması Ödülleri

Son güncelleme: 24.06.2013 21:15
  • kültür sanat etkinlikleri - ödüllü yarışmalar - ödüllü yarışmalar hakkında
    Şuurlu Öğretmenler Derneği’nin (ÖĞ-DER) düzenlediği ‘İslam Tarihinden Altın Levhalar’ konulu 2. Kısa Film Senaryo Yarışması'nda finale kalanlara ödülleri verildi.

    Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteklediği yarışmanın ödül töreni Ankara Başkent Öğretmenevinde yapıldı. Peygamberler Tarihi, Asrı Saadet Dönemi, Selçuklu veya Osmanlı Tarihinden yaşanmış olaylar kaleme alınması istenen yarışmada birinciliği ‘Yeşil’ rumuzuyla Antalya’dan Doğan Korkmaz “Nene Hatun” adlı eseriyle kazandı. İkinciliği ‘Boran’ rumuzuyla Antalya’dan Muhammet Özgür Gök “Robot-T” adlı eseriyle, üçüncülüğü ‘Atlas İstanbul’dan katılan Bayram Özel “Hazine Sandığı” adlı eseriyle elde etti.
    Mansiyon ödülünü ise ‘Çınar’ rumuzuyla Trabzon’dan katılan Bülent Bölücek “Zan” adlı eseriyle kazandı.

    AVCI VE KAMALAK’IN TELGRAFI OKUNDU

    Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Saadet Partisi Genel Başkanı Prof.Dr Mustafa Kamalak’ın telgraf gönderdiği törende, MEB Müsteşar Yardımcısı Zübeyir Yılmaz, MEB Grup Başkanı Tunay Alkan, Memur-Sen İl Başkanı Mustafa Kır, Sinema Genel Müdürlüğünden Daire Başkanı Enver Arslan gibi isimler de hazır bulundu.
    Birinciye dijital kamera, ikinciye dizüstü bilgisayar, üçüncüye dijital fotoğraf makinesi, dördüncüye cep telefonu verildi. Dereceye girenlerin hepsine ayrıca sertifikalarının yanı sıra Milli Şuur Dergisi ve ÖĞ-DER hediye paketi takdim edildi.

    İLK 30’A GİREN ESER KİTAP OLACAK”

    Törende ödülleri sunan MEB Müsteşar Yardımcısı Zübeyir Yılmaz ve Sinema Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Enver Arslan da ödül alanların bir an önce filme alınmasını temenni ettiklerini ve bu konuda her türlü desteği vereceklerini dile getirdi.

    ÖĞ-DER Tanıtma Komisyonu Başkanı Erdal Bilir ise ödül alan senaryoların filme alınacağını ve yarışmada ilk 30’a giren eserlerinde kitaplaştırılacağını belirtti.

    Alıntı
#24.06.2013 21:15 0 0 0