Akrep ve Örümceklere Dikkat

Son güncelleme: 14.07.2013 23:58
  • sıcaklarda akrep ve örümcek - akreplerden korunmak için - akrep ve örümceklere önlemlerEvlerinizi temiz tutun, yerde özellikle mutfak, kiler ve ambarlarda bitkisel ve hayvansal besin artıkları bırakmayın. Bunlar evinize önce böcek ve fareleri, sonra da istemediğiniz diğer canlıları davet eder.

    Evinize dışardan böcek girişini kolaylaştıracak kapı, pencere pervazı, soba deliği, baca gibi açıklıkları sıkıca kapatın. Bu hayvanların evlere sizin için değil, yemleri olan küçük böcekleri yemek için girdiğini unutmayın.

    Sıcak havalarda açık duran pencere ve kapılara küçük gözenekli sineklik tel veya tül perde geçirin.

    Çocuklarınıza örümcek ve akrep gibi hayvanlara dokunmamaları gerektiğini öğretin.

    Rasgele böcek ilacı kullanmayın. İlaçları uzmanların belirttiği miktarda ve şekilde kullanın. Kutularını çocukların ulaşamayacağı bir yerde saklayın.

    Örümcek, akrep, yılan ve diğer zehirli hayvanlara karşı kullanılacak ilaçlar için Sağlık İl Müdürlüğü, Hastaneler, Sağlık Ocakları, Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerine başvurun.

    Köyünüzde, bahçenizde veya herhangi bir yerde normal sayılmayacak kadar çok böcek topluluğu görürseniz derhal Valiliklerdeki Kuş Gribi İzleme ve Koordinasyon Merkezi’ne haber verin.

    Evinizin etrafını, temiz tutun, duvar diplerine çalı, çırpı, odun gibi şeyleri yığmayın.

    Evin herhangi bir yerine yuva yapan örümcekleri saplı bir süpürge ile temizleyin.

    Apartmanların kazan ve çatı katlarındaki her türlü malzeme ile uğraşırken dikkatli olun.

    alıntı
#14.07.2013 23:58 0 0 0