Kruton Ekmek Nasıl Yapılır

Son güncelleme: 19.08.2013 16:43
  • çorbalar için kruton ekmek - salatalar için kruton ekmek yapımı - kruton nasıl yapılırBu küçük ama lezzetli kıtır ekmeklerle çorba ve salatalarınıza tat katın!

    noimage

    Malzemeler:

    4 dilim beyaz ekmek
    ¼ fincan rendelenmiş parmesan peyniri
    ½ çay kaşığı istediğiniz ot ya da baharatlar
    2 yemek kaşığı zeytinyağı

    Hazırlanışı:

    1. Fırınınızı önceden 180°C ısıtın.

    2. Ekmeğin dışını çıkartın ve her bir ekmek dilimini 1,5 cm’lik küpler halinde doğrayın.

    3. Küçük bir kasede zeytinyağını ve dilediğiniz baharatı karıştırın. Ekmekleri ekleyerek karıştırmaya devam edin.

    4. Fırın tepsisine ekmekleri dizin. 8-10 dakika kadar ya da ekmekler altın rengi ve çıtır olana kadar fırında pişirin.

    5. Parmesan peynirini ekmeklerin üzerlerine eşit olarak serpiştirin ve krutonları 2 dakika daha (peynirler eriyene kadar) fırında pişirin.

    6. Fırından aldığınız krutonlarınızı soğumaya bırakın. Daha sonra ister hemen kullanın, ister 1 hafta içinde istediğiniz zaman kullanın.

    Lezzet önerileri:

    Krutonlarınızı birçok değişik lezzette hazırlayabilirsiniz. İşte size birkaç öneri;

    Tütsülenmiş paprika ve parmesanlı
    Sarımsak ve karışık bitkili
    Kimyon ve kişniş tohumlu
    Taze kekikli
    Karabiber ve gravyerli

    alıntı
#19.08.2013 16:43 0 0 0