Çocukların Sevmediği Sebzeleri Nasıl Yedirirsiniz

Son güncelleme: 25.08.2013 13:02
  • çocuk beslenmesi - yemek seçen çocuklar - çocuklara sebze yedirmekMakarna sosunun içine saklayın

    Makarna sosları sebzeleri saklamak için mükemmel seçeneklerdir. Sos ile kullandığınız sebzelerin renklerinin birbirine uymasını sağlayın ki çocuğunuz bu sebzeleri fark edemesin.

    Kıymalı yemekleri seçin

    Spagetti bolonez gibi yemekler çocukların favori yemekleridir. Siz de bu tip kıymalı yemeklere soğan, kabak, havuç, mantar ve pişmiş fasulyeler ekleyebilirsiniz. Piştikten sonra, çocuğunuzun bu sebzeleri fark etmesi oldukça zordur.

    Beraber pişirin

    Çocukların fırında yapılmış yemeklere bayıldıkları bir sır değil. Bu nedenle, içinde sebzelerin olduğu tarifler bulmaya çalışın. Havuç ve kabaklı kiş, pancar browniesi, domates ve ıspanaklı muffin ya da balkabağı turtası yapabileceğiniz birçok tariften sadece birkaçı. Ekmek yapmayı sevenlerdenseniz, ekmeklerinizin hamuruna sebze ekleyerek ekmeklerinizi pişirebilirsiniz.

    En sevdiği yemeklerin içine ekleyin

    Pizza, hamburger, sosis ve turtalar çocukların en sevdikleri yiyeceklerdir. Bu yiyeceklerin içine sebze saklayarak çocuğunuzun yemesini sağlayabilirsiniz. Tavuklu pizzaya mantar, sosilere küçük kesilmiş soğan ve havuç, hamburgerlerin içine kabak, turtaların içine ise birçok sebze koyabilirsiniz.

    Dürüm yapın

    Dürüm olarak yenilen yemekleri seçin ve içlerine sebzeleri saklayın. Dilerseniz sebzeleri püre haline getirebilir ve görünürlüklerini azaltabilirsiniz.

    Gördüğünüz gibi biraz hayal gücünüzü ve yaratıcılığınızı kullanarak çocuklarınıza faydalı sebzeleri yedirmeniz mümkün!

    alıntı
#25.08.2013 13:02 0 0 0